Asperen pakt met pijn en moeite belangrijke winst

asperen • Het was met hangen en wurgen, maar Asperen pakte thuis tegen Ameide drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Na de eerste helft zag het er nog rooskleurig uit voor de brigade van Ton Blom. Asperen ging met een 3-1 voorsprong aan de thee en omdat Ameide-verdediger Jules de Gans vlak voor rust een rode kaart kreeg, mocht het die voorsprong met een man meer over de streep trekken. Dat lukte de thuisploeg slechts ternauwernood. Ameide kwam niet verder dan de aansluitingstreffer. "Wij zijn uiteraard blij met de punten", sprak Blom opgelucht. "Het moet echter wel beter dan in de tweede helft. Ameide had toen wel wat meer verdiend." Voor rust was Asperen de betere ploeg. Na ruim een kwartier opende Tareq Ibrahim de score. Na de 1-1 van Izaak Westerhout kwam Asperen snel opnieuw op voorsprong. Carlo van Santen rondde een pass van doelman Dennis Rooijackers schitterend af. De koek was nog niet op voor de thuisploeg. Met zijn tweede van de middag tekende Van Santen ook nog voor de 3-1 en even later moest Ameide dus met tien man verder.

Gemakzuchtig

Het was voor Asperen nog lastig zat om de punten binnen te halen. "We waren gemakzuchtig", oordeelde Blom. "Dat gaat niet bewust, maar het mag niet gebeuren. Maar goed, dat is ook de positie waarin we zitten." Ameide domineerde, maar kwam niet verder dan de 3-2 van opnieuw Westerhout. Pas in de absolute slotfase kreeg Asperen vanuit de tegenstoot nog wat kansen om de zege veilig te stellen. "Maar we kwamen er eigenlijk niet aan te pas", besloot Blom.