Leerdam Sport verliest ook van Alblasserdam

leerdam • Leerdam Sport heeft het dit seizoen moeilijk. Thuis tegen Alblasserdam werd weer verloren. Na een 0-2 ruststand werd het ditmaal een 0-3 nederlaag.

Leerdam Sport was gehavend. Jordanis Moschatsis is na zijn rode kaart tegen Groote Lindt langdurig geschorst. Wouter Jetses en Marko Luksen zijn geblesseerd. Bovendien zat Luksen zaterdag vanwege zijn gele kaartenlast ook een schorsing uit. Sommige Leerdamse spelers kon trainer Gerrie Schaap vanwege gebrek aan trainingsarbeid niet in zijn basiself opstellen. Toch was Schaap over de teamprestatie niet ontevreden: "Compliment voor ieders werklust. Er had misschien vandaag zelfs wel iets voor ons ingezeten. Die bal van Rumi Sarmiento Huarhua tegen de lat was pech. Meteen daarna kregen we een strafschop tegen. De 0-2 was een prachtig doelpunt, maar viel vlak voor rust op een ongelukkig moment. Dat gaf onze ploeg mentaal een knak. Toch hebben we ons na rust goed geweerd." Na een kwartier was Leerdam Sport dichtbij een voorsprong. Vanaf dertig meter trof Rumi Sarmiento Huahua met een boogbal de lat. Drie minuten later stond de thuisclub toch achter. Een overtreding tegen Murat Elibol werd met een penalty bestraft. Elibol benutte die strafschop zelf: 0-1. Twee minuten voor rust scoorde Alblasserdam nogmaals. Uit een voorzet van Inam Quliyev kopte weer Elibol fraai raak: 0-2. Onder impuls van captain Ray Kant probeerde Leerdam Sport direct na rust de achterstand te verkleinen. De thuisclub miste echter stootkracht. In de 85e minuut werd het zelfs 0-3. De jonge, net ingevallen Glenn de Jong was de doelpuntmaker. Hij scoorde schitterend. Hekkensluiter Leerdam Sport verkeert in ernstig gevaar. Degradatie dreigt nadrukkelijk. De komende derby in Asperen mag dan ook niet worden verloren. Trainer Gerrie Schaap beseft dat: "Pas donderdag kan ik mijn zegeningen tellen en weet ik wie er voor die belangrijke wedstrijd beschikbaar zijn." De achterstand van Leerdam Sport neemt inmiddels wel onrustbarende proporties aan.