• Sil van Putten (l) in duel met Ivo Toxopeus.
• Sil van Putten (l) in duel met Ivo Toxopeus. Foto: Peter Verbeek

Heukelum krijgt teveel

heukelum • In een duel dat werd ontsierd door gele en rode kaarten slaagde Heukelum erin om Brederodes thuis te verslaan.

De thuisclub dwong nagenoeg niets af en had er een strafschop voor nodig om drie punten bij te kunnen schrijven: 1-0. Aanvankelijk maakte Heukelum de dienst uit. Ten koste van enkele pittige overtredingen, waarvan er twee met geel werden bestraft, belette Brederodes de aanvallers van de thuisclub de doortocht. Een vrije trap van Sil van Putten verdween rakelings over de lat, terwijl een schot van Ferry Meijdam tot hoekschop werd verwerkt. Beide elftallen leverden veel strijd, maar waren erg onrustig aan de bal. Na een half uur kreeg Brederodes zijn eerste mogelijkheid. Kevin Kroeze kopte de bal echter in de handen van doelman Yoerik van 't Pad. Inmiddels waren namens Heukelum ook Tim Verdier en Tim Schwebke op de bon geslingerd. Kort voor rust kreeg Ruben de Gans zijn tweede prent, waardoor Brederodes in ondertal verder moest.

Na rust kozen de gasten voor de aanval. Ze liepen zich het vuur uit de sloffen en wonnen vrijwel alle duels. Heukelum leed keer op keer balverlies en voetbalde fantasieloos. De dominantie van Brederodes leverde alleen een grote kans op voor Kroeze, die over schoot. Een kwartier voor tijd werd Schwebke gevloerd door goalie Bastian Spriel. Arbiter Quinten legde de bal op de stip. Van Putten voltrok het vonnis: 1-0. Pal voor tijd maakte René de Blok (Brederodes) een dusdanige opmerking aan het adres van de arbiter dat ook hij voortijdig het veld moest verlaten.