Bij LingeFilm is vrijdag 26 januari de film 'The Glass Castle' te zien.
Bij LingeFilm is vrijdag 26 januari de film 'The Glass Castle' te zien. Foto: PR LingeFilm

donderdag 25 januari

Over autisme
19:15, Leerdam, Noorderberg. Sociaal Team organiseert een inloopavond voor mensen die iemand met autisme in de vrienden- of familiekring hebben. De avond is vooral bedoeld om onderling ervaringen uit te wisselen. Locatie is Noorderberg in Leerdam, de zaal is open vanaf 19:15 uur, de avond begint om 19:30 uur.

vrijdag 26 januari

Lampionnenoptocht
18:45, Heukelum, dorpshuis De Krakeling. Ter ere van de verjaardag van prinses Beatrix houdt Oranjevereniging Heukelum traditiegetrouw een lampionnenoptocht. Fanfare Door Eensgezindheid verleent haar medewerking. Deelnemers moeten zich om 18:45 uur verzamelen bij dorpshuis De Krakeling in Heukelum. De optocht begint om 19:00 uur. Aansluitend is er kinderdisco in het dorpshuis. www.oranjeverenigingheukelum.nl

Winterse klucht
20:00-23:00, Deil, dorpshuis 't Duifhuis. Toneelvereniging Deils Toneel voert het stuk 'Verliefd, verloofd...en dan naar Tirol' op in 't Duifhuis. Verhaallijn: Phenopele neemt haar sullige broer en zijn rijke vriendin mee op wintersport. Na zes jaar verloving kan hij dan eindelijk zijn Sofie ten huwelijk vragen. In de gezellige Tiroolse sfeer kan toch niets mis gaan? Toch? Maar dubbele boekingen, onvoorziene gasten, rondvliegende skistokken en een eenzame sneeuwbloem zorgen toch voor een winterse chaos. Deils Toneel voert de voorstelling ook zaterdag 27 januari op in Deil en zaterdag 10 februari in Dorpshuis Meteren. Aanvang is 20:00 uur, de zaal is open om 19:30 uur.

Concert De Lingemuzikanten
20:30-22:30, Geldermalsen, schenkerij De Beurs. Egerländerkapel De Lingemuzikanten is te gast bij schenkerij De Beurs in Geldermalsen.

LingeFilm: The Glass Castle
20:30, Geldermalsen, mfc De Pluk. De nieuwe filmweek begint bij LingeFilm met 'The Glass Castle'. Samen met haar broer en twee zussen leeft het hoofdpersonage Jeannette Walls in deze film een nomadenbestaan. Ze trekken in een aftandse auto door de Verenigde Staten. Hun moeder vindt schilderen belangrijker dan koken en de alcoholistische vader blijft zijn kinderen voorhouden dat het binnenkort beter wordt. Als het niet langer gaat, keert het gezin terug naar de geboorteplaats van de vader. Daar loopt het echt uit de hand. De film is gebaseerd op de memoires van Jeannette Walls en laat Woody Harrelson schitteren als de getergde vader. Ook te zien op woensdagavond 31 januari.

zaterdag 27 januari

De Rommelschuur
09:00-12:00, Schoonrewoerd, Overheicop 1. De Rommelschuur is open van 09:00 tot 12:00 uur. De organisatie is in handen van de gereformeerde kerk.

Benefietavond
19:00, Noordeloos, hervormde kerk. De in Hei- en Boeicop ontstane zang- en muziekgroep Gideon geeft op eigen initiatief in samenwerking met zendingsorganisatie New Tribes Mission een benefietzang- en muziekavond in de hervormde kerk in Noordeloos. Naast Gideon verlenen ook Johan Barten (orgel) en Nanne Groot (appèlwoord) medewerking. De toegang is vrij.

zondag 28 januari

BreakSquad
12:00, Geldermalsen, mfc De Pluk. BreakSquad voert de dans- en breakdancevoorstelling 'The story of BreakSquad' op in De Pluk. BreakSquad is een crew, een familie, een groep breakdancers van verschillende leeftijden en culturen, die elkaar helpen, steunen en elkaar motiveren. De groep bestaat nu vijf jaar, inmiddels reist BreakSquad door heel Europa voor wedstrijden, shows en workshops. De show in Geldermalsen begint om 12:00 uur en duur tot 13:00 uur.

Taizéviering
19:00, Beesd, St. Pieterskerk. Het Oecumenisch Beraad Beesd organiseert een taizéviering. Thema is: 'Omzien naar elkaar'.

maandag 29 januari

Buurtontmoetingsplek
10:15-11:45, Asperen, dorpshuis EMM. De Buurtontmoetingsplek (Bop) is open van 10:15 tot 11:45 uur. Iedereen is welkom voor een kop koffie, een spelletje of gewoon een praatje.

dinsdag 30 januari

Rouw bij verlies partner
19:30, Geldermalsen, mfc De Pluk. Welzijn West Betuwe organiseert het lotgenotencontact rouw bij verlies van partner. Aanmelden is niet noodzakelijk. Tijdens de avond kunnen lotgenoten ervaringen uitwisselen, samen erover nadenken en praten helpt bij de rouwverwerking. Meer informatie is te verkrijgen bij Christien den Hartog via 0345-616610 of cdenhartog@welzijnwestbetuwe.nl.

woensdag 31 januari

Inloopmiddag
14:00-15:30, Leerdam. Noorderberg. Inloopmiddag van Seniorweb Leerdam voor 40plussers die vragen hebben over het gebruik van de computer, tablet of mobiele telefoon.

Voorleespret in de bieb
14:30, Beesd, Bibliotheek Beesd. Voorleeshalfuurtje in de bieb in Beesd. Kinderen kunnen met een vriendje of vriendinnetje komen om te luisteren naar een mooi verhaal. Aanmelden is niet nodig.

donderdag 1 februari

'I Daniel Blake' in Het Stroomhuis
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Winnaar van de Gouden Palm in 2016. Britse film van regisseur Ken Loach. Over de 59-jarige meubelmaker Daniel Blake, die na een hartinfarct op 59-jarige leeftijd voor het eerst hulp nodig heeft van de staat. Hij ontmoet alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze zitten allebei gevangen in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië en worden gek van het jargon, de computers en de bevoogdende begeleiders. Met inleiding van filmexpert Marc Westermann. Entree: 5 euro, reserveren is niet nodig.

Spullen inleveren kerkmarkt
19:30, Waardenburg, De Oude School. In het kerkelijk centrum vindt weer een inzameling plaats van spullen voor de kerkmarkt. Inleveren kan tussen 19:30 en 20:30 uur. Ook oud ijzer is welkom. De opbrengst van de kerkmarkt en het oud ijzer is bestemd voor de kerkgebouwen van de hervormde gemeente van Waardenburg en Neerijnen.

Bridget Jones's Baby
20:00, Leerdam, Bibliotheek Leerdam. In de bieb is de film 'Bridget Jones's Baby' te zien. 'En ze leefden nog lang en gelukkig' blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones. Na haar break-up met Mark Darcy is ze in de veertig en opnieuw single. Maar dan ontmoet ze de onweerstaanbare Jack. En opeens blijkt ze zwanger. Maar: van wie is de baby? De avond begint om 20:00 uur, tickets kosten 5 euro voor leden, niet-leden betalen 7,50 euro entree. Reserveren kan via de website. Er is ook een filmavond op donderdag 1 maart, dan wordt de dramafilm 'Lion' getoond.
www.debibliotheekaanzet.nl