Winst en verlies voor SC Everstein

ijsselstein/marbella • In de aanloop naar het vervolg van de competitie oefende SC Everstein midweeks uit tegen tweede klasser IJFC. Voor rust werd geëxperimenteerd in een 4-4-2-systeem. Gezien de ruststand van 3-0 was dat geen succes. Na de pauze speelden de roodwitten met drie aanvallers. Nadat Sander Bergshoeff er 3-1 van had gemaakt, en de gasten twee goede kansen op aansluiting hadden laten liggen, vergrootte de thuisclub de voorsprong tot 5-1. Vrijdag belegde Everstein met twintig spelers en vijf begeleiders een trainingskamp in Marbella. Zaterdag werd geoefend tegen RKSV Driel (derde klasse zondag). Na een 0-1 ruststand won SC Everstein de wedstrijd, door doelpunten van Joeri Liefhebber en Simon van Zante, met 2-1. In de loop van maandag reisde het gezelschap terug naar Nederland.

Elinkwijk te zwak voor Brederodes

vianen • Voor tweedeklasser Brederodes uit Vianen was het oefenduel dat afgelopen zaterdag werd gespeeld tegen Elinkwijk, koploper in 4G, een wedstrijd waar niet te veel waarde aan mag worden gehecht. De Utrechters waren verre van compleet en keken al na drie minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Na een 6-0 ruststand wonnen de groengelen met 10-2. De Vianense treffers werden gemaakt door Robbert Bakker (5), Ivo Toxopeus (3), Mike de Groot en Dennis Kruijk. Zaterdag hervat Brederodes de competitie met de uitwedstrijd tegen Heukelum, een ploeg van een heel ander kaliber. Trainer Charly Olf ziet de tweede helft van het seizoen met vertrouwen tegemoet. "De spelersgroep heeft aangegeven te willen gaan voor de vierde of vijfde plaats. We zijn door geen enkele ploeg weggespeeld, maar hebben punten laten liggen door persoonlijke fouten. Ik zag voor de winterstop een stijgende lijn, ik hoop dat we die door kunnen trekken."

Judo Clinic met Michel Korrel

vianen • Dit jaar bestaat Judo Vianen 50 jaar. De vereniging organiseert daarom op zaterdag 17 februari een trainingsclinic met Michael Korrel, de nummer één op de wereldranglijst in de gewichtsklasse tot 100 kilogram. Korrel begon op vierjarige leeftijd bij de Viaanse vereniging. De clinic begint om 14:30 uur. Er zijn clinics voor de leeftijden van 8 tot en met 11 jaar en voor de leeftijdsgroep van 12 jaar en ouder. Tussendoor is er een toelichting van Michael Korrel.