Uitslag Bridgeclub Lingewaal

asperen • Leden van de Bridgeclub Lingewaal speelden woensdag 17 januari de vierde avond van de derde serie. Hieronder volgen de uitslagen van de vijf best scorende paren per lijn. Uitslag in de A-lijn: 1. Willemien Bosson & Theo Lagerwerf 62.50%, 2. Jan Schneider & Cees de Snoo 61.67%, 3. Dora de Snoo & Riet van Lit 61.25%, 4. Rita Robbe & Nald Rietbergen 56.25%, 5. Inie Paulus & Toon de Jongh 55.83%. B-lijn: 1. Jaap Neijts & Walter Roks 63.48%, 2. Mieneke van Duinkerken & Marijke Post 60.92%, 3. Marjo Eitjes & Ineke Eijgelaar 60.63%, 4. Alie de Jong & Gerrit de Jong 55.15%, 5. Corinne de Jongh & Edith Zeinstra 53.73%. C-lijn: 1. Cora Pannekoek & Antonette van der Velden 62.20%, 2. Atie Denneman & Wim Eijgelaar 58.33%, 3. Tiny Pattje & Willy Versteegh 57.14%, 4. Janske van den Oosterkamp & Chris de Groot 56.55%, 5. Els Bogerd & Joop Verweij 56.25%.


Uitslag Bridge Club Beesd

beesd • Leden van de Bridge Club Beesd speelde woensdag 17 januari een onderlinge wedstrijd. De uitslag in Lijn A: 1. Toos Jongerius en Janske van de Water 63,02%, 2./3. Nolda Wakkermans en Jan v.d. Lingen en Anny en Tiny Coppens 60,42%. Uitslag Lijn B: 1. Rinske Barlo en Ria Donker 64,58%, 2. Anton Gietman en Greet Uijen 59,72%, 3. Elly Gietman en Judy Wakkermans 52,08%.


Lise Korf derde in Ottoland

ottoland • De wintercompetitie van Jan van Arckel ging zaterdag verder met een wedstrijd in Ottoland. De regen van de afgelopen dagen zorgden voor een drassige ondergrond met veel modder. Een dubbele passage over het strand gaf het publiek het nodige vertier. Ondanks de gure weersomstandigheden verschenen er in de diverse categorieën toch nog 268 renners aan de start. In de D-klasse meisjes – jeugd van 13 en 14 jaar - eindigde Lise Korf uit Leerdam als derde achter Geerie de Bruin uit Hardinxveld en Fenna Hoegee uit Giessen. In het algemeen klassement staat de Leerdamse eveneens derde. Bij de A-klasse, de licentiehouders, eindigde de jeugdige Kjell Roerbag uit Vuren als tiende. In het algemeen klassement neemt hij de vijfde stek in. De laatste wedstrijd van de wintercompetitie wordt gehouden op 3 februari op het clubparcours van Jan van Arckel in Arkel. De complete uitslagen en klassementen zijn te vinden op www.janvanarckel.nl/wintercompetitie.


Nieuwe regels rond kunstgras

regio • Verenigingen met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn met ingang van 27 januari verplicht om bij afkeuring van het natuurgras hoofdveld met het eerste mannenelftal uit te wijken naar kunstgras. Dit is niet van toepassing op de elftallen die in de landelijke Tweede en Derde Divisie of Hoofdklasse uitkomen.

Reden voor deze verplichting is dat het aantal beschikbare inhaalmomenten beperkt is en de KNVB midweekse wedstrijden zoveel mogelijk wil voorkomen. Ook is het de bedoeling dat de laatste twee programma's zo mogelijk gelijktijdig worden gespeeld en dat het verschil in aantal wedstrijden binnen de poules zo klein mogelijk blijft. Verenigingen die niet willen uitwijken naar hun kunstgrasveld hebben meestal al een achterstand, de kans dat ze die bijtrekken is daarom niet groot.