Vrouwen krijgen les over fusie

geldermalsen • De werkgroep 'Politieke en maatschappelijke scholingscursus' (PSC) voor vrouwen organiseert dit jaar een cursus waarbij de nieuw te vormen gemeente West Betuwe centraal staat. Het is de 37ste keer dat PSC een cursus voor vrouwen organiseert.

De gloednieuwe cursus heeft als titel 'Het verhaal van West Betuwe' en start maandagavond 12 febrari, alle vrouwen uit de regio zijn welkom om aan te schuiven. De organiserende werkgroep bestaat uit Tineke Jalving (Beesd), Rita Boer Rookhuiszen (Tricht) en Marian van Meenen en Else Chabot (beide uit Geldermalsen), zij vonden verschillende inspirerende sprekers voor de lesavonden. Zo komt burgemeester Loes van Ruijven langs op één van de avonden, maar ook politiek geograaf Kees Terlouw uit Tricht verzorgt een avond. Net als bijzonder hoogleraar Hans Renes uit Asperen. Lokale erfgoedorganisaties krijgen ook de gelegenheid zich te presenteren. Daarnaast zijn ook Roelof Bleker, dijkgraaf van het Waterschap Rivierenland en Dittie van Zee (raadslid gemeente Lingewaal en bestuurslid van stichting Onze Waal) van de partij. Zij belichten de eeuwenlange strijd tegen het water en de impact van het project 'Ruimte voor de rivier'.

De cursus wordt gehouden in het gemeentehuis in Geldermalsen, deelname kost 25 euro, een afzonderlijke cursusavond bijwonen kost 7,50 euro. Aanmelden kan per e-mail via pscgeldermalsen@gmail.com onder vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres. Telefonisch aanmelden kan op maandag 29 januari bij Marian van Meenen 's avonds tussen 19:00 en 20:00 uur via 0345-572217.


q www.pscgeldermalsen.nl