•  Eerste heer Jeffrey van Luijn spectaculair in actie.
• Eerste heer Jeffrey van Luijn spectaculair in actie. Foto: Aangeleverd

Dubbel Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad nog ongeslagen

BC Leerdam scoort in singles

leerdam • Deze punten kreeg de thuisclub niet cadeau: ze moesten er hard voor vechten. Opvallend: alle singlepartijen resulteerden in punten. Jeffrey van Luijn en Jan-Peter Sprong haalden in hun dubbel nét genoeg punten en wonnen in twee sets. De simpele slagen en het goede loopwerk van de Leerdammers zorgden steeds voor een voorsprong. De heren hielden hun tegenstanders onder druk en wisten de minimale voorsprong te behouden. Met 21-19 en 21-18 waren zij te sterk voor de heren uit Nijmegen.

In de dubbel van Meltem van 't Pad en Ans van Hoogdalem ging het minder goed. De dames kwamen niet lekker in hun spel en konden hun oorspronkelijke niveau niet halen. Door teveel shuttles omhoog te slaan, kwamen zij tijdens het verdedigen in de problemen. In de tweede set was verlenging nodig, maar Meltem en Ans konden er nét geen derde set uitslepen en verloren met 20-22.

Wisselend

De eerste herensingle, gespeeld door Jeffrey van Luijn, verliep wisselend. In de eerste set liet Jeffrey door snel te spelen zijn tegenstander fouten maken. Alle hoeken van het veld werden goed benut. De tweede set liep niet goed bij Jeffrey en hij verloor dan ook. Tijdens de derde set herpakte hij zich en won daarmee het duel. Meltem van 't Pad speelde een sterke partij. De rally's waren vaak lang en ze moest blijven knokken, maar dit deed ze dan ook goed. Tijdens de harde smashes van haar opponent stond Meltem steeds op de goede plek om de shuttle strak en hard over het net te retourneren. Na twee sets was Meltem de winnaar. In de wedstrijd van Jan-Peter Sprong gingen de punten vooral naar degene die de minste fouten maakte. De eerste set was spannend tot het eind, Jan-Peter haalde in de verlenging de winst naar zich toe. De tweede set verloor hij ruim door onzuivere slagen. De derde set begon hij weer goed en slaagde er uiteindelijk in de overwinning in de wacht te slepen.

Achterin het veld

Ans van Hoogdalem had de opdracht om de shuttle afwisselend goed diep achterin het veld te slaan en heel kort over het net. Haar tegenstander kon het hierdoor niet aangelopen krijgen. Door dit goed vol te houden tot het einde van het duel kon Ans punt na punt verzilveren. Ze won dan ook met ruime cijfers.

Mixpartijen

Jan-Peter Sprong en Ans van Hoogdalem speelden de eerste mixpartij. Nadat de eerste set met 21-14 werd gewonnen, leek het in de tweede set niet meer mis te kunnen gaan. Totdat Stuban bij 20-15 ineens vijf punten achter elkaar scoorde. Er moest zelfs tot het maximale aantal punten gespeeld worden dat mogelijk is in een set, voor er een winnaar bekend was: BCL verloor met 28-30. In de derde set konden de Leerdammers geen potten meer breken: de winst ging naar de gasten. Al de hele competitie sluiten Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad hun mix winnend af, zo ook deze week. Het kostte dit keer weinig moeite, het ijzersterke duo won in twee sets.

Komende week speelt BC Leerdam haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen in Utrecht tegen SB Helios.