Volle winst voor WHV-dames tegen concurrent Move4U

asperen • De WHV-dames wonnen dit weekend met 4-0 van concurrent Move4U uit Vlaardingen. Het was de eerste 4-0 overwinning voor WHV dat goede zaken deed in de competitie.

De uitwedstrijd in Vlaardingen werd nog met 3-1 verloren. De afgelopen week werd er daarom tactisch getraind als voorbereiding op dit duel. En dat leverde resultaat op. In de eerste set moest het Asperense team op gang komen. Er werd ingehouden gespeeld, waardoor er onnodige fouten werden gemaakt. Gelukkig voor WHV gebeurde bij Move4U hetzelfde, zodat de stand gelijk op ging. Halverwege de set begon WHV harder te werken en dat resulteerde in een ruime voorsprong. Een serviceserie van Mirjam Steenis, waar Move4U de hele wedstrijd moeite mee had, zorgde voor de 25-16 winst voor WHV. In de tweede set waren de twee teams opnieuw aan elkaar gewaagd. Move4U ging lang aan de leiding, omdat WHV opnieuw te weinig risico in de aanval durfde te nemen. Pas aan het einde van de set kwam er meer bravoure in het spel van de Asperense ploeg en werd er met minimaal verschil gewonnen: 26-24.

De derde set moest bepalen of WHV het duel zou winnen of dat Move4U nog terug kon komen. De gasten lieten zich de kaas niet zomaar van het brood eten en zetten een ervaren passer/loper in om meer aanvalsdruk te brengen. Het duurde even voor WHV hier een antwoord op had, zodat de ploeg een groot deel van de set tegen een achterstand aankeek. Maar de thuisclub hield vertrouwen en raakte niet in paniek toen het einde van de set naderde. Met haar ijzersterke service bracht Mirjam Steenis het team opnieuw aan de leiding. Na een spannende strijd ging de set met 28-26 naar WHV. De vierde en laatste set moest de kers op de taart worden. Move4U was aangeslagen door het resultaat van de derde set en miste de energie om nog voor een punt te knokken. WHV moest nog even bij de les blijven toen het enkele fouten op rij maakte, maar trok ook deze set naar zich toe. Coach Niels Reder had na de wedstrijd een duidelijke boodschap: "Leer van deze wedstrijd dat er met hard werken veel bereikt kan worden." Komend weekend speelt WHV twee wedstrijden: vrijdagavond in Zierikzee en zaterdag in Bergschenhoek.