• De Linge op zoek naar een nieuwe treffer.
• De Linge op zoek naar een nieuwe treffer. Foto: Marcel de Bruijne

Ruime overwinning De Linge/PCG

gorinchem • In het Gorinchemse Caribabad zijn de waterpoloheren van De Linge/PCG de tweede seizoenshelft overtuigend begonnen. De Watervlo uit De Meern werd met 16-9 verslagen.

Lang ging het gelijk op, maar in de laatste periode maakte de ploeg van de coaches Visser en Gerdes gehakt van de bezoekers uit De Meern. Het leek er in de eerste periode totaal niet op dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. De Watervlo had het initiatief en wist eenvoudig door de verdediging van De Linge/PCG heen te breken. Doordat de thuisploeg in het spoor bleef van De Watervlo, ontstond er een waar doelpuntenfestijn. Na de eerste periode stond het 4-6 in het voordeel van de bezoekers. In de tweede en derde periode trok de Gorinchems-Leerdamse combinatie het spel langzaam naar zich toe.

Uitputtingsslag

Doordat het spel op en neer bleef golven, werd de wedstrijd een ware uitputtingsslag. Aan het begin van de vierde periode stond er een gelijke stand van 9-9 op het bord. Al snel zette Victor Visser zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Dit gaf De Linge/PCG vleugels, want de vier volgende aanvallen eindigden allemaal in een doelpunt. De fitheid en conditie van de Gorinchems-Leerdamse combinatie leek de doorslag te geven. Via snelle contra-aanvallen zette De Linge/PCG met 16-9 een monsterscore op het bord. Zondag speelt De Linge/PCG om 13:30 uur in Amsterdam tegen studentenclub JAWS.

Doelpuntenmakers: Victor Visser 5, Tjerk Noorduyn 3, Nicky Advokaat, Menno Cloostermans en Timon den Breejen allen 2 en Martin Middelkoop en Chiel den Otter beiden 1 treffer.