• De heren van WHV waren thuis te sterk voor SNA.
• De heren van WHV waren thuis te sterk voor SNA. Foto: Jeroen de Bruin

Royale 4-0 overwinning voor heren WHV

asperen • De heren van WHV hadden afgelopen zaterdag SNA uit Bleskensgraaf op bezoek. De thuisclub won met duidelijke cijfers: 4-0.

Van de nummer tien van de ranglijst moest natuurlijk gewonnen worden. Toch kan het in dergelijke wedstrijden soms lastig zijn om vier sets lang geconcentreerd te blijven. De derde set bleek als zo vaak de lastigste van de vier. René Roth zorgde er echter met een prima servicereeks voor dat WHV op het juiste moment aanhaakte en afstand nam. Dankzij deze overwinning klimt de Asperense ploeg naar de tweede plek op de ranglijst.

De eerste twee sets gingen ook deze wedstrijd vrij gemakkelijk naar WHV. De ploeg zette vanaf het eerste fluitsignaal veel druk via de service, waardoor SNA veel moeite had om tot scoren te komen. De tegenstander moest vaak terugvallen op een noodbal vanachter de drie meter en daarmee brachten ze de verdediging van WHV niet in de problemen. En als de passing een keer goed lag, waren de Asperense mannen voorbereid. Het coachende duo John Kemp en Niels Reder had vooraf aangegeven dat er zo veel mogelijk een tweemansblok op de middenaanvaller van SNA moest worden gezet. Daardoor kwam ook hij maar moeizaam tot scoren. WHV kwam daarentegen aanvallend prima door. De ploeg uit Bleskensgraaf had van de eerste wedstrijd onthouden dat er veel over het midden werd gescoord. De blokkering bleef dan ook veelvuldig bij de middenaanvallers van WHV hangen, waardoor de buitenaanvallers de ruimte kregen om toe te slaan. En die maakten daar dankbaar gebruik van. Dwight Hol en Joeri van Wijk pakten hun punten lekker mee en dat gold ook voor diagonaalspeler René Roth. Met 25-13 en 25-16 stond de ploeg na een half uur al met 2-0 voor.

De derde set verliep echter moeizamer. WHV startte minder scherp en liet de teugels wat vieren. De service ging vaker fout en SNA kreeg meer grip op het spel van de thuisclub. Ook verdedigend stonden de gasten vaker op de juiste plek. En zo keek WHV opeens tegen een paar punten achterstand aan. Pas nadat de Asperense aanvallers de aanwijzingen vanaf de kant oppakten, haakte de ploeg weer aan. Daarnaast werd de verdediging van WHV aangespoord om weer even die extra stap te zetten. De servicereeks van René Roth - in combinatie met enkele prima blokkeringen van aanvoerder Stefan Arp - gaven uiteindelijk de doorslag. Met 25-22 werd de set toch binnengehaald. De vierde set verliep gemakkelijker. Hoewel WHV niet meer zo dominant was als in de eerste twee sets, kwam de ploeg niet meer in gevaar. Met 25-20 werd de volle winst in de wacht gesleept. Door de overwinning stijgt de ploeg naar de tweede plek op ranglijst.

Volgende week gaat WHV op bezoek bij City Bril Krimpen. Een lastige klus voor de Asperense mannen. Thuis werd namelijk nog met 1-3 verloren van deze ploeg.