Man uit Vuren overleden na val

vuren • Aan de Industrieweg in Vuren is donderdag een man (66) uit Vuren om het leven gekomen na een val door een plexiglasconstructie. Een 34-jarige plaatsgenoot is hierbij zwaargewond geraakt. De mannen vielen enkele meters naar beneden. Arbeidsinspectie en recherche doen onderzoek naar oorzaak. Het incident vond plaats op een privéterrein.


Opgelicht voor bijna 10.000 euro

lingewaal • Een inwoner van gemeente Lingewaal is vorige week bijna 10.000 euro ontfutseld, door een oplichter die zich voordeed als een medewerker van de Belastingdienst. Dit meldt wijkagent Erwin van Dalen op Twitter. De bewoner werd per telefoon benaderd door iemand die zich voorstelde als een medewerker van de Belastingdienst. Het slachtoffer werd onder druk gezet om snel een groot bedrag te betalen. En deed dit ook. Van Dalen benadrukt dat de Belastingdienst nooit iemand opbelt voor een spoedbetaling.


Proef tegen sluipverkeer in Est

est • Gemeente Neerijnen doet een proef op de Dreef in Est om sluipverkeer tegen te gaan. Daarom is de weg tot maandag 5 februari afgesloten voor doorgaand verkeer. De afsluiting wordt geplaatst in de Oude Bommelsestraat, aan de oostkant van de Dreef. Informatieborden geven de omleidingsroutes aan. Fietsers kunnen de straat wel gewoon gebruiken. De afsluiting is een proef om te zien wat het effect is van een 'knip' in de Dreef. Daarom worden er voor en tijdens de afsluiting verkeerstellingen uitgevoerd. De resultaten van de proef worden over enige tijd bekend gemaakt.