Voorleesontbijt in Leerdamse bieb

leerdam • In het kader van de Nationale Voorleesdagen verzorgt bakkerij De Jager op zaterdag 3 februari voor een voorleesontbijt in Bibliotheek Leerdam. De deelnemende kinderen kunnen terwijl ze smullen, luisteren naar de verschillende prentenboeken die voorgelezen worden. Het ontbijt is voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het begint om 09:00 uur en duurt tot ongeveer 10:00 uur. Toegang is gratis. Aanmelden is wel verplicht, dit kan aan de balie in de bibliotheek.


Taxatiedag in Geldermalsen

geldermalsen • De Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt zaterdag 3 februari van 13:00 tot 16:00 uur naar Bibliotheek Geldermalsen, om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Molendijk geeft graag een deskundig advies met betrekking tot restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Taxatie kost 5 euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.


Poppentheater 'Een koffer vol kleuren'

leerdam • Jacobus Wieman komt zondag 28 januari met zijn poppentheater naar Leerdam, hij voert de voorstelling 'Een koffer vol kleuren' op. Het optreden is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Er staat een koffer midden op het toneel. Wat zit daar in? Hoe kan die open? Als je erop klopt, klopt er dan iemand terug? Koos onderzoekt de koffer en vindt een kleurrijk verhaal. Met muziek, liedjes, poppen en heel veel kleur. Om al die kleuren te onthouden verzint Koos rijmpjes. 'Koffer vol kleuren' is een vrolijke poppentheatervoorstelling met malle rijmpjes en meezingliedjes waarin kinderen spelenderwijs kleuren leren. Het optreden begint om 11:00 uur. Entree is 7,50 euro, reserveren kan via reserveren@go-leerdam.nl of via de website.

q www.go-leerdam.nl