Winst en verlies voor jeugd BV Leerdam

leerdam • Voor de basketballers van BV Leerdam stond er zaterdag weer een complete speelronde op het programma. De resultaten varieerden.

De jongste basketballers speelden in Berenschot de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. De XU12-1 trad aan tegen Woodpeckers uit Houten. Het team van Hans de Heus en David Meijnen speelde zoals vanouds met veel plezier en enthousiasme. In de eerste helft werd Woodpeckers weggespeeld door de Leerdammers, ruststand 31-10. De tweede helft moest en zou een monsterscore opleveren, maar Woodpeckers bleef in het spoor met een eindstand van 48-22. Topscorers: Jordy van Woerkom 9, David van Asperen 9, Yousef Azaay 6, Safuane Azaay 6 en Mik de Jongh 6 punten.

De jongens U14 speelden uit tegen het sterkere Archipel Culemborg. Met een paar afwezigen was het een lastige opgave. Eindstand 28-63. Topscorers: Mees Verweij en Durmus Simsek beiden 10 punten.

Het U16 team speelde uit tegen Almere Pioneers. Het kampioensteam van Jos van Aalst van de eerste seizoenshelft is een klasse hoger gaan spelen. Dit was direct merkbaar. Almere Pioneers pakte zelfs een voorsprong van zestien punten, maar de Leerdammers vochten terug tot 28-30. Een buzzerbeater van Marcel Luk mocht niet baten. Volgens de scheidsrechters was deze net buiten de tijd, waardoor de Leerdammers de eerste nederlaag van het seizoen leden. Topscores: Jochem Woudenberg 7, Marcel Luk 6 en Raphael van Aalst 6 punten.