• Theo Zwarthoed pakte eindelijk zijn felbegeerde titel.
• Theo Zwarthoed pakte eindelijk zijn felbegeerde titel. Foto: Aangeleverd

Zwarthoed kampioen van Nederland

HOORN • Theo Zwarthoed uit Asperen is afgelopen weekend met overmacht Kampioen van Nederland geworden bij het biljarten in de Topklasse Libre.

Door zijn knappe prestaties promoveerde Theo Zwarthoed bovendien naar het Libre Groot 1e Klasse. Het toernooi om de nationale titel werd gespeeld bij een van de grootste verenigingen in Nederland, biljartvereniging Horna in Hoorn.

Sterk veld

In een zeer sterk deelnemersveld, waar in de voorwedstrijden al drie spelers boven de promotiegrens van 60,00 geëindigd waren, beleefde Theo Zwarthoed het weekend van zijn leven.

Zenuwslopende finale

Het hele toernooi dat duurde van vrijdag tot en met zondag stond hij bovenaan, met lange tijd een moyenne van meer dan 80,00, om uiteindelijk na een zenuwslopende finale te eindigen op een eindmoyenne van 68,91.

Zwarthoed, die in het verleden dertig jaar lid was van biljartvereniging Carambole uit Rumpt maar sinds vijf jaar uitkomt voor biljartvereniging Padoc uit Woerden, was in zijn biljartcarrière al vijf keer tweede geworden in de Topklasse.

Kroon op carrière

Dit weekend sloeg hij toe en pakte hij eindelijk de zo fel begeerde titel. Daarmee zette de inwoner van Asperen voorlopig de kroon op zijn carrière.

Theo Zwarthoed eindigde in Hoorn voor zijn concurrenten Frank Diederen, Willem Hummel, Daan Glissenaar en Maurice Sangen die de plaatsen twee tot en met vijf in namen.