WHV goed van start in het nieuwe jaar

sliedrecht • De Asperense volleyballers zijn 2018 prima gestart. In de uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport, de nummer drie van de ranglijst, pakte de ploeg vrijdag een 0-4 overwinning.

Dankzij deze zege klimt het team naar de derde plek op de ranglijst. WHV kende een flitsende start. Dankzij een uitstekende servicebeurt van aanvoerder Stefan Arp pakte de ploeg al vroeg in de set een ruime voorsprong. Sliedrecht had grote moeite om onder de servicedruk uit te komen en kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Binnen een kwartier werd deze set dan ook met 12-25 in Asperens voordeel beslist. De tweede set liet hetzelfde wedstrijdbeeld zien. WHV bleef druk zetten met de service en Sliedrecht bleef moeite houden met het spelen van de side-out. Met 16-25 kwam de ploeg probleemloos op een 0-2 voorsprong. De derde set verliep een stuk spannender. De concentratie bij de gasten zakte wat weg: WHV werd slordiger en bracht minder servicedruk. De ploeg moest dan ook toestaan dat Sliedrecht in het begin van de set een kleine voorsprong opbouwde. Gelukkig wist WHV zich te herstellen. Spelverdeler Wayne Hol begon, dankzij prima coaching van John Kemp en Niels Reder, meer te variëren en liet de middenspelers Stefan Arp en Wildrik van de Plassche met grote regelmaat scoren. Daarnaast kon hij de lastige ballen altijd kwijt op René Roth die meestal een scorende oplossing wist te bedenken. Zo werd het tij bijtijds gekeerd en de set alsnog met 22-25 binnen gehaald. De vierde set moest het toetje worden. En hoewel de ploeg geen briljant spel liet zien, was het ruim voldoende om Sliedrecht de baas te blijven. Zowel Dwight Hol als Joeri van Wijk waren inmiddels 'los' en kwamen aanvallend prima door. Met 20-25 werd de volle winst mee naar Asperen genomen. Zaterdag speelt WHV thuis tegen SNA uit Bleskensgraaf.