Dorpsvereniging niet blij met gekozen oplossingen

'Betrokkenheid van de overheid is prut'

hellouw • Stefan Vreeburg weet het niet meer. Moet hij als voorzitter van Dorpsbelangen Vereniging Hellouw met de vuist op tafel slaan en riskeren dat de ontsluiting op de provinciale Graaf Reinaldweg (N830) helemaal niet wordt aangepakt, of de kritiek inslikken en aanvaarden dat de verkeersproblemen zich verplaatsen?

Want dat laatste gebeurt volgens de dorpsvereniging als het plan van de provincie en de gemeente doorgaat. Een rotonde is ingetekend iets ten westen van de Irenestraat. Op de Irenestraat mag het verkeer dan alleen nog recht oversteken, de polder of het dorp in. De Oudenhof wordt helemaal afgesloten van de provinciale weg.

Het ergste vindt Vreeburg misschien nog wel dat deze variant al sinds 2012 in de kast blijkt te liggen. "Ik heb zó vaak gebeld, brieven geschreven, gemaild naar de provincie en de gemeente. Maar niemand die ons dit ooit heeft verteld. De betrokkenheid vanuit de overheid bij de inwoners is prut", is zijn conclusie.

De dorpsvereniging is tegen het afsluiten van de Oudenhof, de eerste toegang naar het dorp vanaf de provinciale weg uit de richting van Haaften. "Je moet dan dus doorrijden naar de nieuwe rotonde en vervolgens het dorp door, langs de school, het dorpshuis en de voetbalvereniging. Dat levert nieuwe gevaarlijke situaties op", schetst Vreeburg. Een ander punt is de nieuwbouw, die aan de kant van de Oudenhof gesitueerd is. "De indeling van deze wijk is erop gericht om op termijn de nieuwe straten aan te sluiten op de Oudenhof en aan die kant het dorp in en uit te kunnen."

En verkeer dat vanaf de provinciale weg de polder in wil om bij de huizen, de ijsbaan, de kaaswinkel of griendhouthandel Van Aalsburg te komen, moet ook eerst naar de rotonde en vervolgens het dorp door.

"De provincie kijkt helemaal niet naar de veiligheid en de leefbaarheid voor de inwoners, maar wil vooral dat de N830 lekker doorstroomt. Als het op de A15 vast staat, is dit een goed alternatief", concludeert Vreeburg.

Maar volgens de provincie gaat het om een 'integraal pakket' waarin zowel naar doorstroming als naar leefbaarheid en verkeersveiligheid is gekeken. Woordvoerder Marga Nijenhuis: "Het nu voorliggende plan is een verbetering voor iedereen uit Hellouw, zowel voor de leefbaarheid in de Irenestraat als de verkeersveiligheid bij het op- en afrijden van de Graaf Reinaldweg."

Als de aansluiting Oudenhof/N830 open zou blijven, gaan volgens de provincie meer automobilisten van die route gebruik maken om niet om te hoeven rijden via de rotonde. "Dan krijg je daar eenzelfde soort knelpunt als bij de Irenestraat", zegt Nijenhuis. Eén goed geregelde aansluiting op een provinciale weg is voldoende voor en dorp ter grootte van Hellouw, stelt de provincie. "Dat is altijd het provinciaal uitgangspunt geweest dat we ook hebben gedeeld met de gemeente."

Volgens Nijenhuis is er wel degelijk geluisterd naar de inwoners, maar bleken andere varianten niet realistisch of financieel niet haalbaar.

Volgens Vreeburg ligt er geen gedegen onderzoek ten grondslag aan de redenering van de provincie. Hij pleit ervoor de rotonde zo snel mogelijk aan te leggen en geld te reserveren om later de aansluiting van de provinciale weg op de Oudenhof te verbeteren.

Voor eigen tegenonderzoek heeft de dorpsvereniging niet zomaar een potje geld. "Als de overheid burgerparticipatie wil, geef die burger dan tools om echt iets te kunnen doen. Of zorg voor een onafhankelijke derde, een soort rijdende rechter. Nu kunnen we alleen bezwaar maken tegen het verkeersbesluit. Dat levert alleen maar veel vertraging op. Hetzelfde geldt voor de petitie die Leefbaar & Lokaal Belang heeft aangekondigd. "

Hij verzucht: "Ik wou dat we die negen ton die de gemeente op ons verzoek heeft vrij gemaakt zelf mochten besteden. Dan had die rotonde er al lang gelegen, en was er nog geld overgebleven."

De gemeente organiseert op 30 januari een inloopavond over de plannen, van 18:30-20:30 uur in De Biskamp.


Janneke Boogaard