Hoe een crimineel de Here vond

schoonrewoerd • Joop Gottmers van stichting De Goede Aarde is donderdag 18 januari te gast in de hervormde kerk in Schoonrewoerd. Gottmers was één van de grootste criminelen van Nederland, totdat hij in aanraking kwam met het geloof. Hij vindt het inmiddels belangrijk dat iedereen zijn getuigenis kan horen. Volgens hem heeft God hem gered uit de wereld van drugs en geweld. Hij gelooft dat, als God niet had ingegrepen in zijn leven, hij al vele jaren dood was geweest. In 2010 schreef hij hierover 'Knock out'. De avond met Gottmers begint om 19:30 uur.


Inloopavond over autisme

leerdam • MEE Alblasserwaard Vijfheerenlanden organiseert donderdag 25 januari een inloopavond voor mensen die iemand met autisme in de vrienden- of familiekring hebben. De avond is vooral bedoeld om onderling ervaringen uit te wisselen. Locatie is Noorderberg in Leerdam, de zaal is open vanaf 19:15 uur, de avond begint om 19:30 uur.


Nieuwe directeur bibliotheek

regio • Met ingang van 1 april treedt Lidy Vos aan als nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Rivierenland. Naast ervaring in het bedrijfsleven, neemt zij de nodige managementervaring binnen de bibliotheekwereld mee. Eerder was zij twee jaar als regiomanager aan Bibliotheek Rivierenland verbonden. Lidy Vos volgt Gaby Lafeber op als directeur-bestuurder bij Bibliotheek Rivierenland.


Youth Alpha-cursus van start

vuren • Voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar die meer willen weten over het geloof, gaat er vrijdag 19 januari in De Morgenster in Vuren een Youth Alpha-cursus van start. De organisatie zorgt voor een maaltijd en een toetje, tijdens het eten is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. De avond begint om 18:00 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur. Tot vrijdag 30 maart is er elke vrijdagavond een bijeenkomst. Meer informatie is te verkrijgen via youthalphavuren@gmail.com.


Over medicatie bij diabetes type 2

gorinchem • 'Medicatie type 2, wat doe je ermee?', is het thema van het Diabetescafé in Gorinchem op donderdag 18 januari. Gastspreekster is Mariëtte van Veen-Bouwman, gespecialiseerd verpleegkundige diabetes. De avond vindt plaats in woonzorgcentrum Bannehof, de inloop is vanaf 19:15 uur. Het programma duurt van 19:30 tot 21:00 uur. Vooraf aanmelden kan via diabetescafe.gorinchem@gmail.com of 0183-760521.


Over 'Brain blocks'

geldermalsen • Kernteam en MEE Gelderse Poort organiseert donderdag 25 januari een bijeenkomst in mfc De Pluk in Geldermalsen over de methode 'Brain blocks'. Dit is een manier om één beeld en één taal te creëren over autisme, het helpt mensen om makkelijker om te gaan met iemand met autisme. Een consulent van MEE Gelderse Poort licht de methode toe. De avond begint om 19:30 uur en is voor ouders van een kind met autisme en partners van mensen met autisme. Aanmelden kan tot maandag 22 januari via kernteam@geldermalsen.nl.