Open Huis De Joost

leerdam • De Joost houdt dinsdag 23 januari van 18:30-20:30 uur Open Huis. Speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders zijn er rondleidingen door de school. Ook is er een doe- en informatiemarkt. Om 20:00 uur is er een speciale Challenge die wordt afgesloten met een prijsuitreiking. Het Open Huis is een mooie gelegenheid om kennis te maken met De Joost.


Schadepost oud en nieuw: 11.000 euro

leerdam • Tijdens de jaarwisseling is er in gemeente Leerdam voor 11.000 euro aan schade toegebracht aan gemeentelijke eigendommen. Onder meer borden, afvalbakken, maar ook de ruiten van een bushaltehokje en een plattegrondkast moeten er aan geloven. Mensen die getuige zijn geweest van dit vandalisme tijdens de jaarwisseling, kunnen zich melden via 0900-8844.


31-jarige opgepakt in drugspand

waardenburg • De politie heeft woensdag in een woning aan de Koeldert in Waardenburg een hennepkwekerij aangetroffen. De 31-jarige bewoner is daarbij aangehouden. In de woning werd wél een kwekerij aangetroffen, maar geen hennepplanten. De politie vermoedt dat er nét was geoogst. In de woning werden ook ruim 1.400 pillen gevonden, evenals verschillende soorten harddrugs, een grote som geld, een ploertendoder en een stroomstootwapen. Deze goederen zijn in beslag genomen. Omdat er sprake was van stroomdiefstal is de woning afgesloten van het energienetwerk, meldt de politie.


'Werkgevers, probeer eens een statushouder'

regio • Statushouders in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden hebben grote moeite met het vinden van werk. Van de 216 statushouders die in 2016 en 2017 een uitkering ontvingen, vond nog geen 35 procent een baan. De arbeidscoaches van VluchtelingenWerk hopen dat meer ondernemers in de regio vluchtelingen een kans willen geven op de arbeidsmarkt. Arbeidscoach Janine Bijlsma: "Er is koudwatervrees bij bedrijven. Ik zou werkgevers willen vragen: probeer het gewoon en je zult zien dat statushouders heel normale, leuke mensen zijn die vaak heel hard willen werken." Martine Verlek van Vluchtelingenwerk noemt als voorbeeld de gemeente Molenwaard: "In de afgelopen twee jaar zijn er in Molenwaard 140 vergunninghouders komen wonen. Hiervan zijn vijftig personen boven de 18 jaar." Navraag bij Avres leert dat van die vijftig statushouders 38 mensen een uitkering ontvingen in de afgelopen twee jaar. "In diezelfde periode hebben twaalf statushouders uit Molenwaard betaald werk gevonden óf zijn een opleiding gaan volgen", aldus Arianne Gelderblom van Avres. Van de 216 statushouders in de regio die in de afgelopen twee jaar een uitkering ontvingen, begonnen er ongeveer 24 aan een opleiding en 73 vonden een baan.


Dronken vrouw van A15 geplukt

regio • De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een dronken vrouw van de A15 gehaald. Na een melding van een alerte mede-weggebruiker heeft de politie haar nabij Gorinchem aangehouden. De vrouw blies een F bij de controle. Haar rijbewijs is ingevorderd en ze krijgt een forse boete.