• Heukelum en Arkel zorgden in de halve finale voor spektakel.
• Heukelum en Arkel zorgden in de halve finale voor spektakel. Foto: Jeroen de Bruin

Heukelum strandt in halve finale Proxsys Cup

gorinchem • In een bomvolle Oosterbliek is GVV Unitas net als vorig jaar winnaar geworden van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup. ASV Arkel verloor in de finale met 4-1.

Bij de jeugd was er succes voor Leerdam Sport O13. In de finale versloegen de rood-witten Unitas O13 met 1-0.

Heukelum strandde in de halve finale tegen Arkel. Na de 4-4 in de reguliere speeltijd won Arkel via shootouts. De eerste helft was razend spannend. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar geen centimeter ruimte. Arkel deelde het eerste speldenprikje uit: aanvoerder Remie Schuurman zorgde voor de 0-1. Dat was tevens de ruststand. De tweede helft verliep zo mogelijk nog spannender, waarbij beide ploegen werden gesteund door hun fel meelevende supporters. Arkel en Heukelum trakteerden het publiek in de Oosterbliek misschien wel op de mooiste wedstrijd van het toernooi.

Even met de ogen knipperen was funest na rust, want beide ploegen scoorden er lustig op los. Dan weer Schuurman, dan weer Benjamin Meijdam, dan weer Schuurman, dan weer Meijdam. Ook Adem Kahraman en Tim Schwebke deden een duit in het zakje. De spanning was om te snijden, maar een winnaar kwam er niet na twee keer twintig minuten voetballen: 4-4. Verlenging dus, twee keer vijf minuten. De eerste grote kans in die verlenging kwam op naam van Schwebke. De spits van Heukelum stuitte op de paal. Beide ploegen kregen nog gigantische kansen op een plek in de finale, maar Daan Ruwaard kwam bij de tweede paal een teenlengte tekort namens Arkel en in de allerlaatste minuut was het Heukelum dat ook nog een 'hotseknotsbegonia' kans kreeg. Zonder resultaat, waarna Arkel in de serie shootouts net aan het langste eind trok.

Publiek winnaar

"Het publiek is de grote winnaar", kon Tim Verdier na afloop toch nog lachen. "Ongekend, wat een sfeertje en ook mooi dat wij eenmaal op achterstand in de tweede helft telkens weer terugkwamen. Het is natuurlijk zonde dat we uiteindelijk verloren, maar we kunnen terugkijken op een mooi toernooi." Zijn collega Benjamin Meijdam was kritischer. "We hadden moeten winnen. We scoren via goed uitgespeelde kansen, de doelpunten van Arkel waren afstandsschoten waarvan er anders negen van de tien niet ingaan." Maar die gingen er nu wel in. "Een seconde voor het einde kreeg ik nog een geweldige kans, maar ik miste. Bij shoot outs, waarvan wij vooraf niet eens van het bestaan wisten en waarop we dus ook niet hebben kunnen oefenen, zijn de kansen fiftyfifty. We hadden het zover niet moeten laten komen en gewoon moeten winnen. Volgend jaar, met Sil van Putten er wél bij, gaan we voor de titel. Hij kan in wedstrijden als tegen Arkel het verschil maken."