• In de sporthal van Zeewolde pakte HCL een puntje.
• In de sporthal van Zeewolde pakte HCL een puntje. Foto: Aangeleverd

Verlies en gelijkspel hockeymeiden

zeewolde • In de zaalcompetitie van de 1e klasse speelden de B1-meiden van Hockeyclub Leerdam in Zeewolde twee wedstrijden: de meiden verloren met 4-1 en speelden met 2-2 gelijk.

De eerste wedstrijd ging tegen het sterke Zeewolde. De thuisclub was niet zoveel beter dan HC Leerdam, maar wel scherper. Het was dan ook logisch dat Zeewolde na een fraaie actie de leiding nam en even later via een strafbal zelfs op 2-0 kwam. Een mooie kans voor Marit de Heer deed de hoop op een aansluitingstreffer opleven. Keepster Annelies van Bakel speelde sterk: ze greep uitstekend in bij de vele kansen die Zeewolde kreeg. Zij bleek echter niet te kunnen toveren: vlak voor tijd stond er een forse 4-0 score op het bord. Annebel Schipper redde pal voor tijd de eer: eindstand 4-1.

De coaches Stanley en Peter hadden vijf minuten om de aangeslagen ploeg op te peppen voor de wedstrijd tegen Laren. Nu gingen de Leerdammers scherper van start. Dat was nodig, want ook Laren was een sterke tegenstander. De gasten kregen het benauwd toen na een strafcorner tegen HCL een offensief volgde met meerdere schoten op doel. Lang bleef het 0-0. Laren miste eerst nog een opgelegde kans, maar sloeg vervolgens toch toe: 1-0. HCL toonde veerkracht en knokte voor de gelijkmaker. Uit een strafcorner bracht Marit de Heer de stand op 1-1. Laren nam opnieuw het initiatief, scoorde na een Leerdamse fout 2-1 en had pech met een bal op de paal. Leerdam bleef vechten met de onvermoeibare Jara Coenen op het middenveld. Uit een mooie aanval scoorde Belle Lenselink de gelijkmaker: 2-2. Beide teams kregen in de slotfase nog kansen, maar gescoord werd er niet meer: eindstand 2-2.