• Themapark GeoFort is populair bij kinderen.
• Themapark GeoFort is populair bij kinderen. Foto: PR GeFort

Succesjaar voor GeoFort in Herwijnen

herwijnen • Bijna honderdduizend mensen - inclusief leerlingen bezochten vorig jaar GeoFort in Herwijnen. Dat is meer dan in 2016.

GeoFort vierde dit jaar haar eerste lustrum, het themapark is nu 5 jaar open voor het publiek. Willemijn Simon van Leeuwen, directeur GeoFort: "In 2016 wonnen we The Children in Museum Award en hadden we een zeer sterke toename van het aantal bezoekers. Ik ben heel blij dat die groei zich ook in 2017 heeft voortgezet en dat de bezoekers GeoFort als een leuk, leerzaam en uitdagend dagje uit waarderen." In november kreeg GeoFort voor het tweede achtereenvolgende jaar het label 'Kidsproof' van de Museumvereniging. Met 170 inspecties is GeoFort beoordeeld met een gemiddelde van een 8,8, waarbij de doolhoven (en Minecraft-speurtochten) favoriet waren. Meer dan 80 procent van de inspecteurs zegt graag nog een keer terug te komen. "Heel trots ben ik dat wij als relatief jong sciencecenter al zo veel bezoekers, waaronder gezinnen én jongeren in schoolverband, op het fort krijgen. Onze tentoonstellingen zijn leerzaam en uitdagend. Maar naast het feit dat bezoekers er wat van leren, staat op GeoFort de fun voorop. Kinderen leren immers makkelijker en onthouden dingen beter als het leuk is", aldus Simon van Leeuwen.


Door het groeiende aantal bezoekers is er behoefte aan een nieuw entreegebouw. Inmiddels is gestart met de bouw hiervan en de verwachting is dat die in de zomer van 2018 in gebruik genomen kan worden. Het nieuwe entreegebouw sluit aan op de voormalige kazernen en ligt in het centrum van het forteiland. Het is de spil in alle verkeersstromen op het fort.