• Ryan Gosling en Emma Stone in 'La La Land'.
• Ryan Gosling en Emma Stone in 'La La Land'. Foto: PR

Vierde editie Leerdamse filmfestival

leerdam • Stadspodium GO organiseert zondag 14 januari voor de vierde keer het Leerdams filmfestival. Deze keer staan er drie films op het programma die vorig jaar in de prijzen zijn gevallen, waaronder 'La La Land'.

Het programma van het Leerdamse filmfestival: 'Manchester by the sea' staat om 13:00 uur gepland, 'La La Land' is om 16:00 uur te zien en 'The Salesman' draait om 19:30 uur.

'Manchester by the sea' vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe plotseling komt te overlijden, krijgt Lee de voogdij over zijn neef.

In 'La La Land' vallen twee matig succesvolle artiesten na enige strubbelingen voor elkaar. Hun succes dreigt hen echter weer uit elkaar te drijven. Hoofdrolspelers Ryan Gosling en Emma Stone dragen 'La La Land' als een eigentijdse Fred Astaire en Ginger Rogers.

'The salesman' gaat over Emad en Rana, zij betrekken een nieuw appartement in Teheran nadat hun eigen woning door werkzaamheden dreigt in te storten. De vorige bewoonster van het appartement lijkt overhaast vertrokken. Wanneer een vreselijk voorval Rana treft, blijkt de achtergrond van de vorige huurster hier iets mee te maken te hebben. Emads zoektocht om te achterhalen wat er precies is gebeurd, zal het leven van het jonge koppel dramatisch veranderen.

Entree voor de films is 7,50 euro per vertoning, een passe-partout voor het hele festival kost 15 euro. Tussen de tweede en derde film zijn er broodjes en snacks in GO verkrijgbaar.


q www.go-leerdam.nl