Seniorweb: voor ieder niveau wat wils

leerdam • Seniorweb Leerdam organiseert donderdag 11 januari een inloopavond over de cursusmogelijkheden in het nieuwe jaar. De stichting richt zich op 40plussers die hun vaardigheden met betrekking tot het gebruik van de computer, tablet of smartphone willen bijspijkeren. Coördinator Jos Grau benadrukt dat er cursussen zijn voor elk niveau: van beginners tot gevorderden.

Jos Grau weet ook wel: veel 40plussers gebruiken zonder al teveel problemen hun mobieltje en computer. "Toch worden ze regelmatig geconfronteerd met het feit dat de pc, tablet of smartphone niet functioneert zoals ze hadden verwacht. Daarnaast neemt het aantal mogelijkheden sterk toe, waardoor meer ervaring en achtergrondkennis vereist is." Daar springt Seniorweb Leerdam op in. "Wij proberen drempels weg te halen waardoor mensen aarzelen om steeds meer gebruik te maken van de mogelijkheden die internet biedt." Naast de basiscursussen over het gebruik van een computer of smartphone, zijn er ook lessen over meer specifieke onderwerpen. Bijvoorbeeld over veilig internetten of het gebruik van Skype. Daarnaast heeft Seniorweb Leerdam workshops die mensen helpen bij het veiligstellen van foto's die tegenwoordig vaak met de telefoon of een digitale camera gemaakt worden. Bijvoorbeeld met een cursus waarbij deelnemers leren om op de computer een fotoboek te maken. Andere vragen waarmee mensen aankloppen bij Seniorweb Leerdam zijn: 'hoe kan ik meer structuur brengen in de gegevens, die op mijn computer zijn opgeslagen?', 'hoe kan ik gegevens uitwisselen tussen mijn pc, tablet en smartphone?', 'hoe kan ik veilig gebruik maken van internetbankieren via mijn tablet of smartphone?'. Over dit soort kwesties organiseert de stichting soms themabijeenkomsten.

Elke woensdagmiddag vanaf 14:00-15:30 organiseert Seniorweb een vrije inloopmiddag in Noorderberg. En bovendien is er komende donderdag 11 januari van 19:30 tot 21:30 uur een informatieavond. Belangstellenden kunnen zich deze avond vrijblijvend laten informeren over het cursusaanbod.


q leerdam.seniorweb.nl