Startavond Alpha-cursus

nieuwland • De Alpha-cursus in Nieuwland gaat donderdag 11 januari van start. Tijdens de avonden leren deelnemers het christelijke geloof beter kennen. De cursus duurt tien donderdagavonden en is bedoeld voor zowel gelovigen als mensen die nog weinig weten van de bijbel. Er komen onderwerpen als 'Wie is Jezus?' en 'Wat is bidden?' aan bod. De cursus is gratis en vrijblijvend. De deelnemers eten eerst altijd gezamenlijk een maaltijd, vervolgens gaan ze met elkaar in gesprek. Aanvang is 19:00 uur. Aanmelden kan bij Annette van Mourik via 06-37298922 of Ciska van Herk via 06-48576433 of alphanieuwland@gmail.com.


Gratis cursus over omgaan met geld

geldermalsen • Schuldhulpverlening van gemeente Geldermalsen en SchuldHulpMaatje geven vanaf dinsdag 30 januari de gratis cursus Grip op je geld. In zes bijeenkomsten krijgen deelnemers praktische tips om beter om te gaan met geld. Na de cursus hebben deelnemers beter zicht op hun inkomsten en uitgaven. Deelnemers leren bewust keuzes te maken en hun financiën goed te organiseren. Iedere bijeenkomst is van 19:00 uur tot 20:30 uur in De Pluk in Geldermalsen. Opgeven kan via info-shv@geldermalsen.nl of 0345-586611.


Avondje schieten in Herwijnen

herwijnen • Schietvereniging De Musketiers uit Herwijnen is op zoek naar nieuwe leden. De club traint elke maandagavond in dorpshuis De Poort. Leden schieten met speciale wedstrijdluchtbuksen. Er kan ook worden geschoten met pistool of geweer, er is bij beide wapens een onderlinge competitie. Er zijn ook wedstrijden onder de vlag van de Betuwse Schietfederatie (BSF). De schietsport is voor jong en oud, kinderen vanaf 12 jaar zijn al welkom. Vanaf 16 jaar kunnen leden meedoen aan de wedstrijden van de BSF. Belangstellenden zijn welkom om een keer te komen kijken, tussen 20:00 en 22:30 is de schietvereniging aanwezig. Meer informatie over De Musketiers is ook te vinden op de website.

q www.svdemusketiers.nl