• De Leerdamse hockeyers presteerden goed in Laren.
• De Leerdamse hockeyers presteerden goed in Laren. Foto: Aangeleverd

Meiden HCL winnen en verliezen

laren • Rond de Kerst kwam het team van de Dames B1 van de Hockeyclub Leerdam in actie. Met een winst- en verliespartij tegen sterke tegenstanders waren de meiden dik tevreden.

Sinds de oprichting van de club, 40 jaar geleden, is dit de eerste keer dat een team van HCL in de eerste klasse actief is. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Muiderberg. Na een 1-0 voorsprong via Isa Nijmeijer werden de gasten overklast door de goed spelende tegenstander. Binnen tien minuten pakten de meiden uit Muiderberg een 3-1 voorsprong. Door het sterke tactische strijdplan dat de coaches bedachten, werd de achterstand omgebogen naar een 4-3 voorsprong. Opnieuw Isa Nijmeijer en vervolgens Linde Telkamp en Marit de Heer - via een shoot out - zorgden ervoor dat Leerdam de leiding nam. Toch kwam Muiderberg opnieuw terug: 4-4. In de slotfase maakten Anouk van Mourik en Marit de Heer - die ook deze wedstrijd uitgroeide tot de grote uitblinker - het karwei af. Eindstand 4-6.

De tweede wedstrijd speelden de Leerdamse dames tegen het selectieteam uit Laren. Tot tien minuten voor tijd werd er niet gescoord, waarbij het Leerdamse doel verdedigd werd door Annelies van Brakel die in blakende vorm verkeerde. In de slotfase wist Laren toch nog twee keer het net te vinden. In de laatste minuten bleken de Leerdammers over veerkracht te beschikken: Belle Lenselink trof doel. Verder kwam HCL niet: het bleef 2-1 voor de thuisclub. Ondanks deze nederlaag keerden team én supporters met een goed gevoel terug naar de Glasstad. Leerdam heeft zich door de recente resultaten genesteld tussen de topteams uit Midden-Nederland.