Verzet tegen rotondeplan Hellouw

hellouw • Hellouw krijgt een rotonde op de N830, provincie Gelderland en gemeente Neerijnen hebben na jaren discussiëren eindelijk een plan uitgedokterd. Maar Leefbaar Lokaal Belang verwacht grote verkeersproblemen als het plan zoals het er nu ligt, ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt.

De rotonde komt ter hoogte van de Korfgraaf, zo is te lezen in een informatienota van de gemeente. Daarnaast willen gemeente en provincie de oversteek bij de Irenestraat aanpassen in één rechte oversteek – zodat verkeersdeelnemers vanuit die straat dus alleen de weg kunnen oversteken en niet meer de N830 op kunnen draaien. Ook de Oudenhof moet afgesloten worden van de provincialeweg, zo hebben Gelderland en Neerijnen besloten. Daarnaast komt er in de Irenestraat een landbouwsluis.


Verkeersproblemen

Het doel is om alle aansluitingen op de provinciale weg te bundelen in één veilige oversteek. Maar Leefbaar Lokaal Belang verwacht grote verkeersproblemen bij uitvoering van dit plan. Op Facebook schrijft de partij: "Oudenhof wordt namelijk gesloten waardoor al het verkeer over de nieuwe rotonde moet en dus langs de school, voetbalvereniging en het dorpshuis komt. Oudenhof moet open blijven. Daarnaast komt er een oversteekplaats op de Irenestraat. Dit wordt een nóg onveiligere oversteek dan nu, omdat men vanaf een rotonde niet ineens een oversteekplaats verwacht! En mensen zullen alsnog vanuit daar de Graaf Reinaldweg opdraaien met de auto."

De overeenkomst tussen gemeente Neerijnen en provincie Gelderland moet nog officieel bekrachtigd worden, naar verwachting gebeurt dit begin 2018. In februari wil gemeente Neerijnen een bijeenkomst voor Hellouw beleggen over het plan.

Leefbaar Lokaal Belang roept bewoners van het dorp op de informatienota van de gemeente op Facebook zoveel mogelijk te delen. Zodat mensen weten wat er staat te gebeuren. Later wil de partij ook een petitie starten om de Oudehof in ieder geval open te houden.