• Vlnr: Gerrit Bruijnes, Addie Schütz, Gerd-Jan Bronkhorst en Rika Verweij.
• Vlnr: Gerrit Bruijnes, Addie Schütz, Gerd-Jan Bronkhorst en Rika Verweij. Foto: Dick Aanen

Bestuurswisseling bij De Krooshof

zijderveld • Plaatsvervangend voorzitter en secretaris Rika Verweij en penningmeester Gerrit Bruijnes zijn na een jarenlange staat van dienst teruggetreden als lid van stichtingsbestuur verenigingsgebouw De Krooshof in Zijderveld. Hun plaatsen worden sinds 1 januari ingenomen door Gerdjan Bronkhorst en Addie Schütz.

Rika en Gerrit kunnen vol trots terugkijken op hun bestuursperiode van respectievelijk twaalf en zeventien jaar. Rika: "In 2013 hebben we het 54 jaar oude verenigingsgebouw ingeruild voor het huidige splinternieuwe gebouw. Maar daar was wel een periode van zeven jaar vergaderen en overleggen aan vooraf gegaan."

Centrale plek

Ook de nieuwe Krooshof is nog steeds de centrale plek waar Zijdervelders elkaar ontmoeten. Achttien actieve verenigingen uit het dorp maken er -bijna wekelijks- gebruik van. "Zijderveld is een hechte gemeenschap en dat stralen we uit, ook naar buiten", zegt Rika Verweij. De Krooshof blijkt met drie zalen ook een geliefde plek voor vergaderingen, meetings, bruiloften en andere feesten en partijen. Exploitant Danny Vocking pakt de zaak professioneel aan, met muziekavonden, culinaire feesten en diverse cateringmogelijkheden met koud en warm buffet. Met uitzondering van de zondag is De Krooshof elke dag geopend. "We profiteren van onze centrale ligging", zegt Gerrit Bruijnes. "Automobilisten in de file verlaten graag even de A2 om hier wat te komen drinken of te eten."

"Ik denk dat wij hier in een gespreid bedje terechtkomen", zegt Addie Schütz, de nieuwe penningmeester van het stichtingsbestuur. "Alles staat goed op de rit en het is onze ambitie om de Krooshof op een gezonde manier open te houden." Schütz, die nog maar kort woonachtig is in Zijderveld, heeft veel financiële ervaring. Voor zijn pensionering was hij medewerker planning & control bij woningbouwcorporatie Woonstad in Rotterdam en in zijn vorige woonplaats Hardinxveld-Giessendam was hij ook al volop actief in het verenigingsleven, onder andere bij dorpshuis De Drijvershof.

De nieuwe voorzitter Gerdjan Bronkhorst is een geboren en getogen Zijdervelder. Hij was jarenlang bestuurlijk actief bij Sport Verenigt Zijderveld (SVZ) en Sportclub Everstein. "De laatste jaren heb ik geen bestuurlijke functies gehad, maar het begon toch weer te kriebelen", zegt Bronkhorst, in het dagelijks leven werkzaam bij Natuurmonumenten. "Eén van de grootste uitdagingen voor de komende periode is om dit mooie gebouw te behouden en zijn functie op een goede manier te verankeren in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Het moet een mooie synergie opleveren tussen de drie B's: bezoeker, beheerder en bestuurder."

Zijdervelders kunnen op vrijdag 12 januari tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst afscheid nemen van de vertrekkende en kennismaken met de nieuwe bestuursleden. Aanvang 20:00 uur.