Scholieren actief bij beroepenwedstrijden

regio • Vijftien leerlingen timmeren en twaalf leerlingen metselen gaan in januari strijden tijdens de regionale vmbo-beroepenwedstrijden in Breda.

Ook leerlingen van het Willem van Oranje College uit Wijk en Aalburg doen mee aan de wedstrijden, naast leerlingen van Kwadrant Scholengroep Hanze College locatie Oosterhout, Scholengemeenschap Tessenderlandt uit Breda, het Dongemond College uit Raamsdonksveer, het Munnikenheide College uit Ruchpen, het Calvijn College afdeling Bouwkunde uit Krabbendijke, het Markland College uit Oudenbosch, het Da Vinci College uit Roosendaal en de Gomarus Scholengemeenschap uit Gorinchem.

Op donderdag 16 en vrijdag 17 januari organiseert de BouwSchool Breda in samenwerking met Bouwmensen Zuid-West de regionale vmbo-beroepenwedstrijden timmeren en metselen.

Vijftien leerlingen timmeren en twaalf leerlingen metselen gaan strijden om de titel. De wedstrijd timmeren is een regionale vmbo-beroepenwedstrijd. Daarnaast strijden de metselaars om een plaats bij het 68e Nederlands kampioenschap Metselen, waarbij de finalewedstrijd plaats zal vinden bij het Varendonck College in Someren van 25 tot en met 27 maart.

Het werkstuk voor het metselen is ontwikkeld in samenwerking met de KNB (Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek), aangezien dit wedstrijdelement een voorronde wedstrijd voor het 68e NK Metselen betreft. Traditioneel coördineert BouwSchool Breda om de drie jaar de VMBO beroepenwedstrijden.

Samen met negen scholen uit de omgeving Noord-Brabant en Zeeland gaan we er ook dit jaar weer een mooie timmer- en metselwedstrijd van maken.

Het regionale karakter staat hierbij centraal, zo laat BouwSchool Breda weten.


q bouwschoolbreda.nl