Internetveiligheid centraal

sleeuwijk • Het gebruik van internet is leuk en nuttig, maar niet zonder gevaren. Daarom organiseren Xander en Jesse, twee atheneum-leerlingen van het Altena College in Sleeuwijk, een gratis informatiemiddag over internetveiligheid. Samen met de politie en experts van de Rabobank geven ze op zaterdag 4 januari een presentatie op het Altena College. De cursus duurt van 14:00 uur tot 16:00 uur. Deze middag is bedoeld voor iedereen die van het internet gebruik maakt, maar voor senioren in het bijzonder. Mensen kunnen zich aanmelden door vóór maandag 30 december te bellen naar 06-47170596 of te mailen naar xjcursussen@gmail.com.


Alpha-cursus in Almkerk

almkerk • De Alpha-cursus in Almkerk gaat op 13 januari weer van start. Deze bestaat uit circa tien interactieve bijeenkomsten en een weekend, met als doel deelnemers kennis te laten maken met het christelijk geloof. De eerste bijeenkomst is een introductieavond. Hierna bepalen mensen zelf of ze de Alpha cursus willen gaan volgen. Aanmelden kan via alpha-aandealm@hotmail.com of bij Gean Krijgsman (06-30017649) of Carine van de Water (06-19696812).


BreakSquad in halve finale

regio • De Gorinchemse breakdance crew BreakSquad heeft meegedaan aan het Nederlands kampioenschap breakdance en daarbij de halve finale gehaald. Dit is een jaarlijkse competitie, waar de beste groepen van Nederland komen om te bepalen wie zich dat jaar de beste crew van Nederland mag noemen. Met bijna 30 crews die dit jaar kwamen voor de titel, was door de kwalificatie komen al een goede prestatie geweest, maar BreakSquad heeft het pas in de top 4 af moeten leggen tegen hun tegenstanders, die uiteindelijk het evenement ook hebben gewonnen. "Na het mooie resultaat van de show bij Holland's Got Talent, zijn we ook bij wedstrijden met steeds betere resultaten naar huis gegaan. Met meerdere finale en halve finale plekken op lokale en op internationale wedstrijden. Nu we dan ook in de top 4 stonden bij het NK zijn we enorm gemotiveerd."