donderdag 19 december

Kerstviering voor ouderen
14:00, Wijk en Aalburg, Rehoboth. Kerstfeestviering voor ouderen in Rehoboth, Bergstraat 5 in Wijk en Aalburg. Thema: 'Bethlehem – Broodhuis'. Na de liturgie volgt om ongeveer 17:00 uur een broodmaaltijd. Opgave voor de broodmaaltijd en, indien nodig, voor vervoer kan tot en met maandag 16 december bij mevrouw Van Ballegooijen (0416-691526) of bij mevrouw Bezemer (0416-691640).

Geen Haast
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. Voorstelling 'Geen Haast' op Kasteel Dussen. De wereld davert na van de #MeToo-discussie. Genderneutrale uitlatingen zijn gemeengoed geworden. Twintigers zijn massaal depressief. En in de veganistische keuken wordt inmiddels zo ongeveer alles van cashewnoten gemaakt… In deze tijd probeert Dominique Engers samen met haar formidabele muzikanten een klein verschil te maken. Met als rode draad de liefde voor de taal, de muziek, maar bovenal: voor elkaar. Dominique Engers (teksten en zang), Eelco Menkveld (piano en composities), Hans van Gelderen (gitaar en composities), Sybren van Doesum (trompet, bugel en klokkenspel). Kaarten kosten 12 euro en zijn te reserveren via www.kasteel-dussen.nl of via de reserveringslijn 06-22150247.

Kerstbingo
20:00, Werkendam, gebouw buurtvereniging Havenstraat. Traditionele kerstbingo van De Verenigde Zangers. Naast mooie geldprijzen worden er bij deze kerstbingo ook andere mooie prijzen uitgeloofd.

vrijdag 20 december

Kerstviering 'De Zalmtrek'
14:00, Woudrichem, 't Rondeel. Het is voor geïnteresseerden mogelijk om zich in te schrijven voor de Kerstviering met broodmaaltijd bij ouderencentrum 'De Zalmtrek'. De kosten voor donateurs bedragen tien euro en voor niet-donateurs vijftien euro.

Kerstsamenzang Andel
19:30, Andel, hervormde kerk. Christelijke gemengde zangvereniging Soli Deo Gloria o.l.v. Niels de Klerk houdt haar jaarlijkse kerstsamenzang. De muzikale begeleiding wordt verzorgd op orgel en piano door Daniël Treur uit Veen. Op trompet Wybe Konings, op trombone Wim Hoesen. De kerk is vanaf 19:00 uur open. Toegang is gratis.

Poolse nachtegalen
20:00, Woudrichem, Martinuskerk. Het kathedraalkoor uit Poznan heeft jaren geleden samen met harmonievereniging Kunst na Strijd een prachtig kerstconcert gegeven. Een veel gehoorde uitspraak van bezoekers was toen: 'Kippenvel, zo mooi.' De 50 Poolse jongens in de leeftijd van 9 tot 27 jaar zullen daarom opnieuw samen met Kunst na Strijd zorgen voor een kerstconcert. Kaarten reserveren kan bij dhr. J. Dekker via 0183-301218. Ook aan de kerk worden kaarten verkocht. De kerk is deze avond vanaf 19:30 uur geopend.

Bingo in kerstsfeer
20:00, Eethen, dorpshuis Teratina. Gezellige bingoavond in kerstsfeer. De zaal is open vanaf 19:00 uur. In de pauze is er een verloting.

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, NOAD'32. Rikken in de kantine van voetbalvereniging NOAD'32. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

'Kerst in de Lage Landen'
20:00, Uitwijk, kerk van Uitwijk. Collegium Altena zingt traditionele oud-Nederlandse kerstliederen en werken van o.a. Jan Pieterszoon Sweelinck, Herman Strategier en Hendrik Andriessen. Maar ook een aantal bekende kerstliederen die bewerkt zijn door Ton Koopman en door de hedendaagse componist Jetse Bremer. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te reserveren via www.collegiumaltena.nl.

Kerstliederen van Pavane
20:15, Heusden, Open Hof. Vocaal ensemble Pavane nodigt iedereen uit om naar carols, Nederlandse, Engelse, Spaanse, Duitse, Franse en Amerikaanse kerstliederen te komen luisteren. Entree: 10 euro, incl. koffie/thee in de pauze. Reserveren kan via info@pavaneheusden.nl.

zaterdag 21 december

Kerstdiner
17:00, Genderen, wozoco Ruiterhof. Kerstdiner in het Ganderon Ruiterhof Genderen. Vier gangen voor 10 euro. Aanmelden en inschrijven kan bij Ria Nieuwkoop (06-48946143) of Cock Vink (06-40705565).

Kerstzangavond
19:30, Werkendam, Bethelkerk. In het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente wordt de traditionele kerstzangavond gehouden. Aan deze avond werken de volgende koren mee: mannenensemble Ethan uit Noordeloos (onder leiding van Johan Adriaanse en aan het orgel Jan Rozendaal); jeugdkoor Asaf en jongerenkoor Cantilena uit Werkendam (beiden onder leiding van dirigent Peter Wildeman en organist Willem den Boer). Dominee Agteresch heeft deze avond de leiding en zal ook een meditatie verzorgen.

Volkskerstsamenzang
19:30, Dussen, De Hoeksteen. Interkerkelijke volkskerstzang in gereformeerde kerk De Hoeksteen. Thema: 'Het licht schijnt in de duisternis'. Kon. Fanfare Wilhelmina verleent muzikale medewerking. Er wordt een collecte gehouden voor Villa Pardoes.

Weihnachtsoratorium en Dixit Dominus
19:30, Heusden, Catharijnekerk. De sfeervolle Catharijnekerk is weer het decor voor een uniek kerstconcert, georganiseerd door de Stichting Heusden-Vesting Klassiek. Uitgevoerd wordt het 'Dixit Dominus' van Antonio Vivaldi en het 'Weihnachtsoratorium' van Johann Sebastian Bach Cantates 1,2,3 en 6. Uitvoerenden zijn een gerenommeerde solistencast t.w. Heleen Koele (sopraan), Carina Vinke (alt), Marcel Reijans (tenor), Martijn Sanders (bas/bariton), alsmede Vocaal Ensemble Markant en Concerto Brabant onder leiding van dirigent Bernhard Touwen. De kerk is open om 19.00 uur. Kaarten à 38,50 euro (inclusief het programmaboekje en koffie/thee in de pauze) kunnen worden besteld via www.heusdenvestingklassiek.nl. Informatie over de kaartverkoop via 06-51886959.

Kerstzangavond
19:30, Meeuwen, hervormde kerk. Samenzang onder begeleiding van orgelspel van Margriet Bouman en enkele liederen door een afvaardiging van Kunst en Vriendschap, die tevens ook voor muzikale rustpunten zal zorgen. Een gedicht zal worden voorgedragen door Hendrien de Jong.

Kerstconcert
19:30, Uitwijk, kerk. Kerstconcert van Fanfare Juliana. In de sfeervol versierde kerk zullen het A- en het B-orkest van de fanfare optreden. Dit jaar wordt medewerking verleend door Annemarieke Lottman op cello en The Christmas Bluegrass Stars. Entree is gratis.

zondag 22 december

Kinderkerstfeest
9:30, Eethen, hervormde kerk. Kinderkerstfeest in Eethen. Voor tieners van 12-16 jaar is er een heuse kerstchallenge. En terwijl de kinderen creatief bezig zijn, testen de volwassenen de kennis in een leuke kerstquiz.

Hendriks Experience
16:30, Wijk en Aalburg, Proeflokaal Den Dijk. Het voorcafé van Proeflokaal den Dijk in wijk en Aalburg verandert om de twee weken in een gezellige huiskamer waar men kan genieten van kleine akoestische settings. Deze zondag is het de beurt aan de Hendriks Experience'. Met een mix van, pop, rock, blues en eigen repertoire gaan zij deze namiddag muzikaal omlijsten. Toegang is gratis.

Kinderkerstdienst
18:00, Woudrichem, hervormde kerk. Door middel van zandtekeningen wordt kinderen het kerstverhaal verteld. Iedereen is van harte welkom.

maandag 23 december

Kerstzangdienst
19:30, Veen, kerkgebouw aan de Grotestraat. Traditiegetrouw organiseert de kerkenraad van de hervormde gemeente in Veen, samen met de plaatselijke koren, weer de jaarlijkse kerstzangdienst in hun kerkgebouw aan de Grotestraat. De samenzang wordt begeleid door Cees Schreuders. Verder verlenen de beide koren hun medewerking: kinderkoor Kleine David en christelijk gemengde zangvereniging De Lofstem. De kerk is vanaf 19:00 uur open.

dinsdag 24 december

Kerstzangdienst Heusden
19:30, Heusden, Catharijnekerk. Traditionele kerstzangdienst met medewerking van het Heusdens Mannenkoor, Cantorij Heusden, Andels Fanfare Corps en Ton Weenk op doedelzak. De meditatie wordt verzorgd door Ds. F.W. Verbaas. De kerk is vanaf 18:30 uur open, tot 19:00 uur worden enkele banken vrijgehouden voor senioren.

Christmas around the Hang
20:30, Hank, Karekietplantsoen. Muziekvereniging St. Caecilia geeft een mini-concert op het Karekietplantsoen. Het is de afsluiting van een minitour 'Christmas around the Hang', die jaarlijks op het plantsoen plaats vindt. Op het plantsoen staat de hoogste kerstboom van Hank en omstreken (bijna 18 meter hoog). De Karekietbuurt is een hechte buurt, die op kerstavond onder genot van een kopje verse erwtensoep, glühwein of warme chocomelk geniet van de samenkomst en de kerstmuziek.

Kerstavonddienst
21:00, Almkerk, gereformeerde kerk. In deze dienst zingen de Locals Vocals en Arie de Rover spreekt over het thema: 'Geboren om niets'.

Kerstnachtdienst
21:00, Eethen, hervormde kerk. Het thema van dit jaar is 'Kerst: alternative facts'. De meditatie wordt verzorgd door Ds Michiel Vastenhout. Christelijke band Concrete uit Sprang-Capelle zal hun muzikale medewerking verlenen.

Zingend de kerstnacht in
21:00, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk. Con Amore en mannenkoor Zanglust, beiden onder leiding van dirigent Jaap Kwakkel, geven een kerstzangdienst. Tjitske Kwakkel (homma, altviool), Ineke Geleijns (piano), Celis Dekker (orgel) verlenen muzikale medewerking. De opbrengst van de collecte is voor Voedselbank Altena.

Kerstzangdienst
21:30-22:30, Woudrichem, hervormde kerk. Ds. Molenaar zal het thema van dit jaar 'Een nieuwe start' uitwerken. Het gospelkoor His Voice uit Alblasserdam zal dit jaar een aantal liederen zingen. De dienst begint dit jaar om 21:30 uur. De deuren staan vanaf 20:45 uur open en de samenzang begint om 21:15 uur. Tijdens de dienst is er een collecte, die bestemd is voor De Bloesemhoff in Andel. Dit is een woonzorgcomplex in aanbouw voor mensen met een beperking.

Kerstnachtdienst
22:00, Rijswijk, gereformeerde kerk. Deze dienst is een gezamenlijk initiatief van de 3 PKN- kerken van Giessen-Rijswijk. Voorganger is ds. H.J.K. Gierkink- van Geerenstein. De muzikale medewerking wordt verleend door het Interkerkelijk Jongerenkoor Nadiah uit Giessen-Rijswijk onder leiding van dirigent Matthijs Hoogendijk. Na afloop is er onder het genot van glühwein en warme chocomelk gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Kerstnachtdienst Nieuwendijk
22:00, Nieuwendijk, gereformeerde kerk. Kerstnachtdienst met o.a. Nederpopkoor A27 en zangeressen Renate en Stefanie. Ook is er glühwein en warme chocolademelk. De kerk is vanaf 21:30 uur open.

woensdag 25 december

Kerstgezinsdienst
10:00, Sleeuwijk, Oude Kerkje. Hervormde gemeente Ichthus in Sleeuwijk houdt een bijzondere kerstgezinsdienst voor jong en oud. Muzikale medewerking zal worden verleend een mannenensemble en het Ichthus-ensemble zal de samenzang begeleiden. In deze kerstdienst zal voorgaan ds. Van der Aa uit Vlijmen.

vrijdag 27 december

Rikken
20:00, Meeuwen, dorpshuis. Rikken in het dorpshuis in Meeuwen, georganiseerd door voetbalverenigingen NOAD'32 en GDC. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

The Billy Joel Experience
21:00, Nieuwendijk, Xinix. The Billy Joël Experience speelt in Xinix en kort daarna staan ze in het Radio 2 Top 2000 Café. De liedjes van Billy Joel behoeven geen introductie meer. Ze zijn deel geworden van ons collectieve geheugen. Hij behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. En hoewel Billy (70) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog in Nederland zal neerstrijken. Het werd dus hoog tijd voor een tribute. Jeugdleden betalen deze avond 8 euro, leden 10 euro en niet-leden 12,50 euro.

zaterdag 28 december

Psalmzangavond
19:30, Veen, hersteld Hervormde kerk. Psalmzangavond met medewerking van bovenstemgroeppen Hardinxveld-Giessendam en Bommelerwaard. Opening en meditatie door ds. H. Zweistra. De kerk is open vanaf 19:00 uur.