Aangepaste edities

Vanwege de feestdagen verschijnt Het Kontakt de komende twee weken op dinsdag in plaats van woensdag. De kranten komen dus uit op 24 en 31 december. De deadline voor het aanleveren van berichten is de vrijdag ervoor om 12:00 uur. De edities Altena en Bommelerwaard worden, net als in de zomervakantie, deze twee weken samengevoegd.


Sloopauto brandt uit in Veen

veen • Op de Witboomstraat in Veen is zaterdagnacht een sloopauto uitgebrand. De auto was op de kruising midden in het dorp geplaatst en in brand gestoken. Veel mensen kwamen op de brand af en keken hoe de brandweer het vuur bluste. Ondertussen werd zwaar vuurwerk afgestoken.


Man overleden in jachthaven

werkendam • Een man is vorige week woensdagmiddag in het water gevallen van de jachthaven aan de Vierlinghstraat in Werkendam en vervolgens overleden. Het ongeval gebeurde rond 16:40 uur. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten, aldus de politie. Volgens een omstander had de man Parkinson en is hij in het water gevallen tijdens het vissen. De politie spreekt van een 'noodlottig ongeval'.


Jeugdbrigadiers op De Parel

giessen-rijswijk • Twintig kinderen uit groep 8 van basisschool De Parel in Giessen-Rijswijk zijn sinds kort als jeugdbrigadier actief. Samen met de volwassen verkeersbrigadiers vormen ze tweetallen die de jongere leerlingen helpen oversteken over de Parallelweg. Met deze inzet van de jonge brigadiers kan het rooster weer mooi worden ingevuld. Iedereen heeft er baat bij: de jongere kinderen steken veilig over en voor de kinderen uit groep 8 is het heel leerzaam om zo met het verkeer om te gaan.


Oud papier

andel • Andels Fanfare Corps haalt zaterdag weer het oud papier op. Meer: www.andelsfanfarecorps.nl.