Eeuwfeest PSV Land van Heusden en Altena

wijk en aalburg • In 2022 hoopt Paardensportvereniging Land van Heusden en Altena uit Wijk en Aalburg haar 100-jarig bestaan te vieren.

De in 1922 opgerichte vereniging staat aan de wieg van diverse andere paardensportverenigingen, die het Land van Heusden en Altena momenteel rijk is. PSV LvHeA staat vooral bekend om de gezelligheid binnen de vereniging. Door het jaar heen worden naast dressuurwedstrijden tal van activiteiten georganiseerd. Enkele voorbeelden zijn openbare lessen, workshops, theorielessen, maar ook de ponyspeldag mag niet vergeten worden. Telkens weer wordt geprobeerd een aantrekkelijke activiteitenkalender samen te stellen.

Natuurlijk wordt 2022 een feestelijk jaar voor de rijvereniging met tal van activiteiten, zowel voor leden, oud-leden als belangstellenden. Een van de ideeën die momenteel op liggen is een herinneringsboek met foto's, anekdotes en herinneringen. Mensen die mooie herinneringen, leuke verhalen of foto's hebben en deze beschikbaar willen stellen voor in het boek, kunnen mailen naar voorzitter@lvhea.nl of contact opnemen met Jolanda van Drunen: 06-13712841. Ook wil de vereniging graag een reünie organiseren voor (oud)leden, maar beschikt ze niet meer over alle juiste adresgegevens. Mensen die graag uitgenodigd willen worden voor de reünie in 2022, worden verzocht hun adresgegevens te mailen naar secretaris@lvhea.nl of om die door te geven aan Jolanda van Drunen. Ondanks haar leeftijd kijkt de vereniging ook naar de toekomst. Een eigen accommodatie staat al jaren op haar wensenlijstje, tot nu toe is het daar niet van gekomen. Ondertekening van een intentieverklaring met de andere paardensportverenigingen uit het Land van Heusden en Altena lijkt hier toch verandering in te gaan laten komen.

Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht om een gezamenlijke hippische locatie te realiseren en exploiteren in Sleeuwijk met als doel één hippisch centrum waarin de krachten van de afzonderlijke verenigingen gebundeld kunnen worden.