donderdag 12 december

Kerstfair bij Hebbe & Houwe
18:30, Werkendam, Hebbe & Houwe. Kerstfair met cadeautjes, zoals tassen, vogelhuisjes, voedertaarten, wijn-,bier-, koffie- en theepakketten en nog veel meer. Adres: Biesboschhaven Zuid 5a.

Bijbel Open Avond
20:00-22:00, Werkendam, Vlechtwerk. Br. Jac. Nugter zal verder gaan in het Lucas-evangelie. Hoofdstuk 21 vers 1 tot 4, over de gift van een arme weduwe die alles gaf wat zij bezat.

Jacques Brunt
20:00, Wijk en Aalburg, Willem van Oranjecollege Perzikstraat 7. Toerustingsavond. Jacques Brunt geeft onderwijs over de brief aan Laodicea. Toegang gratis, collecte voor de onkosten. Iedereen is welkom.

vrijdag 13 december

Interkerkelijke vrouwenochtend
9:30-11:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Tijdens de interkerkelijke vrouwenochtend, die iedere maand gehouden wordt in Wijk en Aalburg, spreekt fysiotherapeut, motivatiespreekster en coach Tessa van Olst over het thema: 'Hoe we onze voornemens in 2020 kunnen laten slagen'. Vanaf 9:15 uur is er koffie en thee. Voor meer informatie: Aartje Verschut, 0416-692935.

Kerstmarkt
14:00-21:00, Veen, dorpshuis. Buurtvereniging De Vlaas houdt een kerstmarkt in het dorpshuis in Veen.

Persoonlijk gebed
17:00-18:00, Almkerk, Focus op God. Voor diegenen die graag persoonlijk gebed willen, is daarvoor van 17:00 tot 18:00 uur gelegenheid bij Focus op God, Brugdam 5 te Almkerk. Ongeacht je achtergrond ben je zeer welkom.

Herdertjestocht
18:00, Werkendam, centrum. De PKN-kerken van Werkendam organiseren weer een herdertjestocht. Deze keer door het centrum van Werkendam. De wandeling start tussen 18:00 en 19:15 uur bij de dorpskerk (Kerkstraat 5).

Speciale kerstviering
19:00-21:00, Almkerk, gereformeerde kerk. Kerstviering van de speciale catechesegroep van mensen met een verstandelijke beperking. De viering heeft als thema: 'Het Licht'. Plaats van samenkomst: zaal De Ontmoeting bij de gereformeerde kerk van Almkerk, Voorstraat 16.

Adventconcert
20:00, Wijk en Aalburg, De Burg. Tijdens advent wordt er in de Aalburgse kerk De Burg een kerstconcert georganiseerd onder leiding van Martin Zonnenberg. Medewerking wordt verleend door Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus, Wim de Penning (orgel) en door een ensemble van Brassband Oefening & Uitspanning. Kaarten à 10 euro per stuk zijn te koop bij slagerij Vos-Schoon in Wijk en Aalburg, 't Schrijvertje in Veen, Ans van Bergeijk (Jasmijnstraat 58 in Wijk en Aalburg, 0416-691970 of cvbwijk@aol.nl) en bij Nico van Bergeijk (Polstraat 55 in Wijk en Aalburg, 0416-692932 of nicovanbergeijk@ziggo.nl). Ook is er op de avond zelf gelegenheid om kaarten te kopen,zolang de voorraad strekt.

Bingoavond
20:00, Wijk en Aalburg, Wijkse Bol 1. Bingoavond in de kantine van voetbalvereniging NOAD'32.

Rikken
20:00, Eethen, kantine GDC. Rikken in de kantine van voetbalvereniging GDC. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Kampvuuravond
20:00, Sleeuwijk, Vijcie 14. Lennart Schouten zal een stukje overdenken. Mannen tussen 12 en 99 jaar zijn welkom.

Tonpraotersgala
20:15, Giessen, Brabantse Land. De Maasmaten organiseren voor de dertiende keer in successie een tonpratersgala in Giessen/Rijswijk. De publieke belangstelling is groot, de zaal is open vanaf 19:00 uur. De kaarten kosten 15 euro en dragen ook een lotnummer. Ze zijn ook tijdens de avond nog te koop aan de zaal, maar vol is vol.

zaterdag 14 december

Kerstmarkt
10:00-15:00, Nieuwendijk, gereformeerde kerk. Gezellige kerstmarkt in Nieuwendijk in de Hoeksteen van de gereformeerde kerk aan de Kerkstraat 3. Met zo'n 200 kerstbloemstukken, kaarsen, verse advocaat, kransen en kerstdecoratie.

Woerkumse Winterfair
11:00-16:00, Woudrichem, 't Rondeel. Ook dit jaar weer het speel - knutselplein voor alle kinderen met een springkussen, schminken, fotoshoot voor de kinderen, legoblokkenfestijn en Cherokee Spellen is er weer dit jaar met de spellenwagen. Optredens door o.a. door het Vischwijvenkoor uit Woudrichem en muziekvereniging Kunst na Strijd. De Joode Entertainment is ook aanwezig. Gratis rondrit in de arrenslee. Toegang en parkeren is gratis. Om 15:00 uur de prijsuitreiking van Heel Woerkum Bakt in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Winter Wonder Woudrichem
14:00-21:00, Woudrichem, vesting. De historische vesting van Woudrichem zal zich aan bezoekers presenteren met een keur aan activiteiten volledig gehuld in winterse sferen. Geniet van de winterse warenmarkt volledig gehuld in kerstsferen, kom proeven en keuren van de lekkernijen bij de diverse foodtrucks. Snuif de geur van knapperende haardvuren, glühwein, kerstbomen en de tijd van weleer.

Kerstconcert in watertoren
16:00, Uppel, watertoren. Prachtig kerstconcert in de speciale concertruimte van de watertoren van Uppel. Er zijn twee uitvoeringen, om 16:00 uur en om 20:00 uur. Het Neander Jongenskoor treedt op en het koor wordt begeleid door verschillende instrumentalisten. Kaarten kosten 15 euro. Reserveren via job@aquarius-sleeuwijk.nl.

Kerstdinnershow
18:00, Nieuwendijk, Tavenu. Kerstdinnershow met fanfare ONS. Het muzikale gedeelte zal verzorgd worden voor fanfare ONS o.l.v. Anneke Konings-Kros. Als gastsolist is zanger/gitarist Hans Willem van Kakerken aangetrokken. Vincent Konings, beheerder van Tavenu, neemt het gastronomische gedeelte van deze avond voor zijn rekening en serveert een heerlijk vijfgangendiner. Het diner (exclusief dranken) kost 39,50 euro. Opgeven kan tot 7 december bij dorpshuis Tavenu.

Kerstdinnershow
18:00, Nieuwendijk, Tavenu. Dorpshuis Tavenu wordt omgetoverd tot concertzaal voor een muzikale en gastronomische kerstbeleving. Het muzikale gedeelte zal verzorgd worden door Fanfare O.N.S. o.l.v. Anneke Konings-Kros. Als gastsolist is zanger/gitarist Hans Willem van Kakerken aangetrokken. Het vijfgangendiner kost 39,50 euro, per persoon. (excl. drankjes)

Kerstzangavond
19:30, Veen, kerkgebouw gereformeerde gemeente. Jaarlijkse kerstzangavond in het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente aan de Mussentiend 10 in Veen. Meewerkende koren zijn Comt nu met Sangh uit Veen (o.l.v. Reinier Korver) en Psalmzingt den Heere uit Waarder. Organisten zijn Aldert van Hoornaar en Peter Boer.

Kerstzangavond
19:30, Veen, hersteld hervormde kerk. Kerstzangavond met het Grevelduins mannenkoor De Lofstem (onder leiding van Dick de Jong en Gerrit Kazen op orgel). De kerk is open vanaf 19:00 uur.

Kienen
20:00, Dussen, Dussenaar. Kienavond van De Klaitrappers. De zaal is open om 19:00 uur.

Draaiavond
20:00, Uitwijk, De Hoogte. Fanfare Juliana uit Uitwijk houdt weer haar jaarlijkse draaiavond. Ook dit jaar zijn er weer volop leuke prijzen te winnen, zoals mooie kerst- en cadeaupakketten, vleesschotels, levensmiddelenpakketten, kalkoenen en nog veel meer.

Kerstconcert in watertoren
20:00, Uppel, watertoren. Prachtig kerstconcert in de speciale concertruimte van de watertoren van Uppel. Er zijn twee uitvoeringen, om 16:00 uur en om 20:00 uur. Het Neander Jongenskoor treedt op en het koor wordt begeleid door verschillende instrumentalisten. Kaarten kosten 15 euro. Reserveren via job@aquarius-sleeuwijk.nl.

Kerstconcert
20:00, Giessen, Het Brabantse Land. Kerstconcert van muziekvereniging Kunst en Vriendschap met medewerking van Barbershopkoor Gorinchem. Ook zal er een mystery guest aanwezig zijn. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Marskramer Kortlever in Rijswijk of via Mary Schouten (06-10970833). Mailen kan ook, naar: winterwonderlandknv@hotmail.com. De zaal is om 19:30 uur open.

Concert Arjan Versluis
20:00, Woudrichem, Jacoba Cultuurhuis. Arjan Versluis, pianist en organist, zal aan de hand van kunstfoto's van Arjo Loeve improviseren op de piano. Arjan staat bekend om hoe hij kan improviseren in verschillende stijlen en componisten. Noem het maar op en hij kan in die stijl spelen. Het belooft een afwisselende muzikale avond te worden, met natuurlijk ook een kersttintje. Arjo heeft fotoseries voorbereid op thema's die Arjan zullen uitdagen alles uit zijn improvisatietalent te halen. Een kaartje voor dit concert kost 15 euro. Het aantal plaatsen voor het concert is beperkt, reserveren kan via www.jacobacultuurhuis.nl.

Jam of Gypsys
21:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Jam of Gysys treedt op in BuBeClu in Wijk en Aalburg. Jam of Gypsys is een akoestisch maar versterkt (plugged) power trio.

Almost Christmas Party
21:00, Wijk en Aalburg, D'n Dijk. DJ Paul Marnix gaat iedereen de dansvloer op krijgen met leuke en foute kerstmuziek. Om het feest compleet te maken krijgt iedereen bij zijn eerste bestelling een echte kerstmuts. Entree is gratis.

zondag 15 december

De Hangdag
11:00, Hank, 't Uivernest. Hangdag in 't Uivernest. Archief Kring Hank heeft dit jaar als thema voor de expositie gekozen voor 'De Zuid Hollandsche Polder', de polder waarin Hank is gelegen. De dag begint om 11:00 uur voor de liefhebber die alles op zijn gemak wil bekijken. Rond 14:00 uur komt er de gezelligheid bij. Voor de kleinsten begint dan het kindertheater Zus of Zo met 'Kee en Kato'. Hier worden de kinderen bezig gehouden met muziek, dans en sketches. In de grote zaal start Stichting Carnaval Hank het entertainmentprogramma: op zoek naar de grootste Knoest en wie wordt het boerenbruidspaar. De mooiste acts van de kick-offavond komen weer voorbij. Later in de middag komt wethouder Paula Jorritsma het boerenbruidspaar van 2020 bekend maken en zal zij het mysterieuze geluid van De Hang onthullen.

Whiskyproeverij
13:30, Wijk en Aalburg, D'n Dijk. Whiskyproeverij in proeflokaal D'n Dijk. Om 13:30 uur wordt er gestart met een goede huisgemaakte lunch. De kosten voor deze proeverij zijn 35 euro. Inschrijven verplicht.

Paul Scheffers
16:00, Woudrichem, De Teerkamer. Paul Scheffer, publicist in tal van buitenlandse bladen, columnist voor NRC Handelsblad en hoogleraar Europese Studies aan de Universiteit van Tilburg en Universiteit van Amsterdam, bezoekt 15 december het literair café. Hij schreef in 2000 de geruchtmakende beschouwing 'het multiculturele drama'. Van zijn boeken moet 'het land van aankomst' worden genoemd. Paul Scheffer maakt zich zorgen over de toegenomen migratie en het klimaat. Onze cultuur van gedogen ondermijnt de vrijheid, schreef hij in een van zijn columns en hij wil een groot gebaar voor de nieuwe generatie. Entree: 15 euro.

Kerstjeugddienst
18:00, Werkendam, dorpskerk. Jeugddienst met als thema: 'Wat heb je aan kerst?!' De muzikale begeleiding is deze avond in handen van Marcel van der Poel & Band.

dinsdag 17 december

Mèèuwense Proat
20:00, Meeuwen, dorpshuis. Dorpshuis Meeuwen organiseert opnieuw een bijzondere avond: Mèèuwense Proat. Vier personen die betrokken zijn bij het dorp vertellen over hun ervaringen, hun werk, hun hobby's enz.

Sjier Hasjiriem
20:00, Wijk en Aalburg, hervormde kerk. Jaarlijkse kerstzangavond met samenzang. Te gast is het christelijk gemengd koor Sjier Hasjiriem uit Werkendam dat onder leiding staat van dirigent Reinier Korver. Daarnaast is er een optreden van het Duo Virtuoso, bestaande uit Reinier Korver en Mark Brandwijk. Het duo zal een aantal vierhandige composities op orgel en piano waaronder werken van D. Sanderman, W.A. Mozart en G.F. Handel ten gehore brengen. Ook sopraan Henriëtte Koelewijn zal enkele liederen ten gehore brengen. Organist Mark Brandwijk zal zowel het koor als de samenzang begeleiden. Dominee M.A. Kuijt houdt een korte meditatie. De deuren zijn vanaf 19:30 uur geopend. De toegang is gratis. Wel zal er aan de uitgang een collecte worden gehouden voor de onkosten.

woensdag 18 december

Bingo
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Gezellige bingomiddag in De Nijenburcht in Rijswijk. Onder het genot van een kopje koffie of thee zijn er mooie prijsjes te winnen. Kosten voor deelname zijn 3 euro voor vier rondes, inclusief koffie en thee. Opgeven is niet nodig en iedereen is welkom.