Nieuw bankje langs de Alm

uitwijk • Het vernieuwde bankje langs de Alm bij Uitwijk wordt vrijdag 13 december officieel in gebruik genomen door wethouders Paula Jorritsma en Peter van der Ven. Inwoners van Uitwijk kennen het bankje langs de Alm, van de kunstenaars vader Ad en dochter Mariëtte van der Ven. Dit bankje was destijds gerealiseerd in het kader van het project Kunst langs de Alm. Door weer en wind was het bankje versleten geraakt en aan vernieuwing toe. Mariëtte van der Ven heeft inmiddels een nieuwe versie van duurzamer materiaal ontworpen. Iedereen is vrijdag van harte welkom om aanwezig te zijn, op het bankje zitting te nemen en te genieten van het uitzicht over de Alm. De start is om 13:00 uur in het De Hoogt in Uitwijk.


Actieplan drugs uitgesteld

altena • Het lukt het college niet om nog dit jaar met een actieplan te komen om het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in Altena tegen te gaan. Het alcohol- en drugsgebruik onder de jongeren in Altena wordt door de gemeente en verschillende partijen als een probleem ervaren. De bedoeling was dat het plan in december aan de gemeenteraad zou worden voorgelegd, maar burgemeester en wethouders hebben meer tijd nodig. "Er zijn diverse bijeenkomsten georganiseerd voor alle belanghebbenden en samenwerkingspartners om met elkaar in gesprek te gaan over dit belangrijke thema en de belangrijkste prioriteiten te bepalen. Het college is van mening dat het na de beeldvormende fase tijd is voor actie. Dus aan de prioriteiten worden concrete acties gekoppeld voor het jaar 2020. Daar zijn wij momenteel druk doende mee", aldus het college. Zoals het er nu naar uitziet, worden de maatregelen in het eerste kwartaal van 2020 voor het eerst besproken met de raadsleden. Dat betekent echter niet dat het college op het moment stil zit als het gaat om de aanpak van alcohol- en drugsgebruik en preventie. "Het LEV-project is inmiddels bij nagenoeg alle scholen binnen onze gemeente uitgerold, sportclubs die hulp vragen om het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren tegen te gaan worden ondersteund, het predicaat 'Gezonde School' is weer uitgereikt en er vindt toezicht en handhaving plaats bij evenementen, sportclubs en horeca", schrijven B&W in een brief aan de gemeenteraad. Ook bij de gebiedsregisseurs staat het onderwerp op de agenda.


Schoorsteenbrand Wijk en Aalburg

wijk en aalburg • Aan de Violierstraat in Wijk en Aalburg heeft zaterdagavond een schoorsteenbrand gewoed. In de woning was veel overlast van rook door de brand, die rond 21:50 uur ontstond. Met behulp van de hoogwerker uit Waalwijk is de brand geblust. De woning heeft aanzienlijke rookschade opgelopen.