vrijdag 6 december

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD'32. Rikken in de kantine van voetbalvereniging NOAD'32. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00, Giessen, kantine GRC 14. Bingo in de kantine van voetbalvereniging GRC 14. De deuren gaan om 19:00 uur open.

zaterdag 7 december

Ds. Jossi Ben Zvi
10:00-15:00, Wijk en Aalburg, verenigingsgebouw Rehoboth. Ds. Jossi Ben Zvi, de Joodse bijbelleraar en predikant van de messiasbelijdende gemeente Bat Tsion uit Jeruzalem, is weer in Wijk en Aalburg. Hij zal de aanwezigen weer meenemen in de uitleg van de bijbel vanuit het Hebreeuws, waarbij zijn Nederlandstalige vrouw Miriam hem vertaalt. Ze gaan verder met de studie in Bereshiet/Genesis, of zoals Jossi het zegt: 'Gods liefdesbrief'. Kosten: 30 euro per persoon, inclusief lunch en koffie/thee. In verband met aantal beschikbare plaatsen en catering is het nodig om op te geven via janwillem.aartjeverschut@gmail.com of 0416-692935; of m.furster@solcon.nl en 0416-694192.

Kamerkoor Vox
15:30, Wijk en Aalburg, Wijkestein. Kamerkoor VOX brengt de mooiste delen van de Messiah naar Wijkestein. Gratis entree, aanmelden is fijn en kan via 0416-698400.

Adventconcert
19:45, Gorinchem, Grote kerk. Mannenkoor Door Eendracht Verbonden uit Werkendam geeft een adventconcert. Het mannenkoor zingt onder leiding van de bekende dirigent en organist Peter Eilander. Op het orgel worden de mannen begeleid door vaste organist Jaap Boer. Speciale gastmusicus is Jaap Eilander, die de vleugel bespeelt. Er worden advent- en kerstliederen en enkele klassieke stukken gezongen. De meditatie wordt verzorgd door Ds. H.J. Agteresch uit Werkendam. Toegang is gratis.

zondag 8 december

Adventsdienst
9:30, Andel, De Voorhof. Speciale adventsdienst in De Voorhof met als thema: 'God belooft rechtvaardigheid'. Aan deze dienst wordt medewerking verleend door het Christelijk Mannenkoor Altena (o.l.v. Martin de Jong). De pianist is Henk Teuling, die ook de samenzang zal begeleiden. De voorganger is Ds. K.D. van den Hout uit Woudrichem.

Vierde liedjesfestival
14:00, Hank, Vissershang. Vierde Hankse Liedjes Festival, een tweejaarlijks evenement waarin de historie van Hank bezongen wordt. Naast de artiest worden op een groot scherm historische beelden vertoond. Als extra dit jaar zijn op zeven plaatsen in het dorp filmopnamen gemaakt. De deelnemende artiesten zijn Jac Scheeren, Jolanda van Strien, Mieke van den Boomgaard, Piet Weterings, Jan Pistorius, de Brabo's, Lucien Heijmans en Gerrit Uittenberg. Het orkest wordt gevormd door Tini Huigen en Toine Zijlmans en de techniek is in handen van Henny de Witt. Kaartjes à 5 euro per stuk zijn verkrijgbaar via www.archiefkringhank.nl of 0162-402807.

Kerstgalabal
14:30, Nieuwendijk, Tavenu. De Danssalon organiseert een kerstgalabal. Traditie is dat de bezoekers worden verwacht in een feestelijke outfit. De zaal én de muziek zijn in ieder geval in kerstsfeer. Er is een tombola én er is een wedstrijdpaar uitgenodigd voor een demonstratie ballroom en latin. Ook is er de gelegenheid om te blijven eten. Deelname aan het kerstbuffet kost 19,50 euro per persoon en is alleen mogelijk via reservering: sonjavanderleur39@gmail.com.

Adventszangdienst
18:00, Werkendam, Maranathakerk. Adventszangdienst met medewerking van Gospelkoor Sound of Joy onder leiding van Marcel van der Poel. Organist Johan den Hoedt zal de liederen begeleiden. Ds. M.P. Vis zal een korte overdenking houden over Jesaja 9 : 1-6. De deuren van de kerk gaan om 17:30 uur open.

Jeugddienst
18:00, Rijswijk, hervormde kerk. Jeugddienst in de hervormde kerk in Rijswijk. Ds. Hoftijzer zal voorgaan in deze dienst, met het thema: 'Spoor je wel?' De muziek wordt verzorgd door de band Concrete uit Sprang-Capelle.

dinsdag 10 december

Lezing van Bas van Andel
20:00, Uitwijk, De Hoogt. Bas van Andel verzorgt in De Hoogt aan het Hoefpad 12 in Uitwijk een lezing over het thema 'Historische rivieren in Altena en wat er in het landschap nog van te zien is.' Hij doet dit op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena en de Archeologische vereniging Land van Heusden en Altena. Iedereen is hartelijk welkom. Voor niet-leden van beide verenigingen bedraagt de entree 4 euro.

woensdag 11 december

Kerstbakjes maken
13:30-17:00, Genderen, wozoco. Het ontwerpteam Creatieve activiteiten ORG organiseert in woonzorgcentrum Ruiterhof in Genderen kerstbakjes maken in het Ganderon Ruiterhof in Genderen. Deelname kost 10 euro en voor al het materiaal wordt gezorgd evenals voor koffie, thee en fris. Aanmelden en inschrijven kan bij Ria Nieuwkoop (06-48946143) of Cock Vink (06-40705565).

donderdag 12 december

Bijbel Open Avond
20:00-22:00, Werkendam, Vlechtwerk. Br. Jac. Nugter zal verder gaan in het Lucas-evangelie. Hoofdstuk 21 vers 1 tot 4, over de gift van een arme weduwe die alles gaf wat zij bezat.

vrijdag 13 december

Interkerkelijke vrouwenochtend
9:30-11:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Tijdens de interkerkelijke vrouwenochtend, die iedere maand gehouden wordt in Wijk en Aalburg, spreekt fysiotherapeut, motivatiespreekster en coach Tessa van Olst over het thema: 'Hoe we onze voornemens in 2020 kunnen laten slagen'. Vanaf 9:15 uur is er koffie en thee. Voor meer informatie: Aartje Verschut, 0416-692935.

Kerstmarkt
14:00-21:00, Veen, dorpshuis. Buurtvereniging De Vlaas houdt een kerstmarkt in het dorpshuis in Veen.

Adventconcert
20:00, Wijk en Aalburg, De Burg. Tijdens advent wordt er in de Aalburgse kerk De Burg een kerstconcert georganiseerd onder leiding van Martin Zonnenberg. Medewerking wordt verleend door Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus, Wim de Penning (orgel) en door een ensemble van Brassband Oefening & Uitspanning. Kaarten à 10 euro per stuk zijn te koop bij slagerij Vos-Schoon in Wijk en Aalburg, 't Schrijvertje in Veen, Ans van Bergeijk (Jasmijnstraat 58 in Wijk en Aalburg, 0416-691970 of cvbwijk@aol.nl) en bij Nico van Bergeijk (Polstraat 55 in Wijk en Aalburg, 0416-692932 of nicovanbergeijk@ziggo.nl). Ook is er op de avond zelf gelegenheid om kaarten te kopen,zolang de voorraad strekt.

Tonpraotersgala
20:15, Giessen, Brabantse Land. De Maasmaten organiseren voor de dertiende keer in successie een tonpratersgala in Giessen/Rijswijk. De publieke belangstelling is groot, de zaal is open vanaf 19:00 uur. De kaarten kosten 15 euro en dragen ook een lotnummer. Ze zijn ook tijdens de avond nog te koop aan de zaal, maar vol is vol.

zaterdag 14 december

Kerstmarkt
10:00-15:00, Nieuwendijk, gereformeerde kerk. Gezellige kerstmarkt in Nieuwendijk in de Hoeksteen van de gereformeerde kerk aan de Kerkstraat 3. Met zo'n 200 kerstbloemstukken, kaarsen, verse advocaat, kransen en kerstdecoratie.

Woerkumse Winterfair
11:00-16:00, Woudrichem, 't Rondeel. Ook dit jaar weer het speel - knutselplein voor alle kinderen met een springkussen, schminken, fotoshoot voor de kinderen, legoblokkenfestijn en Cherokee Spellen is er weer dit jaar met de spellenwagen. Optredens door o.a. door het Vischwijvenkoor uit Woudrichem en muziekvereniging Kunst na Strijd. De Joode Entertainment is ook aanwezig. Gratis rondrit in de arrenslee. Toegang en parkeren is gratis. Om 15:00 uur de prijsuitreiking van Heel Woerkum Bakt in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Kerstconcert in watertoren
16:00, Uppel, watertoren. Prachtig kerstconcert in de speciale concertruimte van de watertoren van Uppel. Er zijn twee uitvoeringen, om 16:00 uur en om 20:00 uur. Het Neander Jongenskoor treedt op en het koor wordt begeleid door verschillende instrumentalisten. Kaarten kosten 15 euro. Reserveren via job@aquarius-sleeuwijk.nl.

Kerstdinnershow
18:00, Nieuwendijk, Tavenu. Kerstdinnershow met fanfare ONS. Het muzikale gedeelte zal verzorgd worden voor fanfare ONS o.l.v. Anneke Konings-Kros. Als gastsolist is zanger/gitarist Hans Willem van Kakerken aangetrokken. Vincent Konings, beheerder van Tavenu, neemt het gastronomische gedeelte van deze avond voor zijn rekening en serveert een heerlijk vijfgangendiner. Het diner (exclusief dranken) kost 39,50 euro. Opgeven kan tot 7 december bij dorpshuis Tavenu.

Kerstdinnershow
18:00, Nieuwendijk, Tavenu. Dorpshuis Tavenu wordt omgetoverd tot concertzaal voor een muzikale en gastronomische kerstbeleving. Het muzikale gedeelte zal verzorgd worden door Fanfare O.N.S. o.l.v. Anneke Konings-Kros. Als gastsolist is zanger/gitarist Hans Willem van Kakerken aangetrokken. Het vijfgangendiner kost 39,50 euro, per persoon. (excl. drankjes)

Kerstzangavond
19:30, Veen, kerkgebouw gereformeerde gemeente. Jaarlijkse kerstzangavond in het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente aan de Mussentiend 10 in Veen. Meewerkende koren zijn Comt nu met Sangh uit Veen (o.l.v. Reinier Korver) en Psalmzingt den Heere uit Waarder. Organisten zijn Aldert van Hoornaar en Peter Boer. Niet alleen de koren zullen van zich laten horen, ook is er volop ruimte voor samenzang. De toegang is vrij, wel zal er een collecte worden gehouden voor de nieuw te bouwen kerk.

Kerstconcert in watertoren
20:00, Uppel, watertoren. Prachtig kerstconcert in de speciale concertruimte van de watertoren van Uppel. Er zijn twee uitvoeringen, om 16:00 uur en om 20:00 uur. Het Neander Jongenskoor treedt op en het koor wordt begeleid door verschillende instrumentalisten. Kaarten kosten 15 euro. Reserveren via job@aquarius-sleeuwijk.nl.

Kerstconcert
20:00, Giessen, Het Brabantse Land. Muziekvereniging Kunst & Vriendschap geeft een kerstconcert met medewerking van Barbershopkoor Gorinchem en een mystery guest. Kaarten (incl. een glaasje glühwein) kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Marskramer Kortlever in Rijswijk of via Mary Schouten (06-10970833). Mailen kan ook winterwonderlandknv@hotmail.com. De zaal is vanaf 19:30 uur geopend.

Concert Arjan Versluis
20:00, Woudrichem, Jacoba Cultuurhuis. Arjan Versluis, pianist en organist, zal aan de hand van kunstfoto's van Arjo Loeve improviseren op de piano. Arjan staat bekend om hoe hij kan improviseren in verschillende stijlen en componisten. Noem het maar op en hij kan in die stijl spelen. Het belooft een afwisselende muzikale avond te worden, met natuurlijk ook een kersttintje. Arjo heeft fotoseries voorbereid op thema's die Arjan zullen uitdagen alles uit zijn improvisatietalent te halen. Een kaartje voor dit concert kost 15 euro. Het aantal plaatsen voor het concert is beperkt, reserveren kan via www.jacobacultuurhuis.nl.

Jam of Gypsys
21:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Jam of Gysys treedt op in BuBeClu in Wijk en Aalburg. Jam of Gypsys is een akoestisch maar versterkt (plugged) power trio bestaande uit Marco Nash (zang/gitaar), Peter Pijl (gitaar/zang) en Pascal Timessen (drums/zang). Allen ervaren en door de wol geverfde muzikanten die hun sporen in het muzikale landschap van afgelopen jaren verdient hebben. De band neemt toehoorders mee langs de 60's met evergreens van de Stones, CCR en de Beatles, tot de 70's rock van de Osmond's, de Who en zelfs Supertramp. Versneld gaat de reis door naar de pakkende 80's rock van Brian Adams, Bon Jovi en Gogo Dolls tot de jaren-90 grunge van Nirvana, Pearl Jam, Train en David Grohl's Foo Fighters.

zondag 15 december

De Hangdag
11:00, Hank, 't Uivernest. Hangdag in 't Uivernest. Archief Kring Hank heeft dit jaar als thema voor de expositie gekozen voor 'De Zuid Hollandsche Polder', de polder waarin Hank is gelegen. De dag begint om 11:00 uur voor de liefhebber die alles op zijn gemak wil bekijken. Rond 14:00 uur komt er de gezelligheid bij. Voor de kleinsten begint dan het kindertheater Zus of Zo met 'Kee en Kato'. Hier worden de kinderen bezig gehouden met muziek, dans en sketches. In de grote zaal start Stichting Carnaval Hank het entertainmentprogramma: op zoek naar de grootste Knoest en wie wordt het boerenbruidspaar. De mooiste acts van de kick-offavond komen weer voorbij.