Auto brandt uit op kruising Veen

veen • Op de kruising bij de Witboomstraat in Veen heeft de brandweer zaterdag een autobrand geblust. Even voor middernacht werd de auto in brand gestoken. Een groot aantal mensen stond om de brandende auto en er werd zwaar vuurwerk afgestoken. De brandweer heeft de auto geblust en de gemeente zal het wrak opruimen.


Waterschapsheffing omhoog

regio • De waterschapsheffingen stijgen volgend jaar met circa 5,6 procent. Dat staat in de begroting die Waterschap Rivierenland vrijdag heeft vastgesteld. De stijging is, naast de prijs- en loonontwikkeling, een rechtstreeks gevolg van de maatregelen die Waterschap Rivierenland neemt ter bescherming tegen overstromingen en het zorgen voor voldoende en schoon water in het rivierengebied en de 'toegroei naar een kostendekkende belastingopbrengst'. In het gebied van Waterschap Rivierenland betaalt een gemiddeld gezin met een huurwoning in 2020 in totaal circa 275 euro aan waterschapslasten. Een gemiddeld gezin met een eigen woning (WOZ-waarde 250.000 euro) betaalt in 2020 in totaal circa 387 euro aan waterschapslasten. In het gebied van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden is de aanslag hoger dan in de rest van het gebied, omdat het waterschap hier ook zorgt voor de polderwegen buiten de bebouwde kom.


Sinterklaas voor vluchtelingen

sleeuwijk • Het sinterklaasfeest voor vluchtelingenkinderen uit Altena vond vrijdag plaats in De Korenaar in Sleeuwijk. Goochelaar Joost bracht de kinderen aan het lachen met zijn gekke en grappige trucs en wist de kinderen goed in de sfeer te brengen voor de komst van Sinterklaas en piet. Uiteraard kregen de kinderen ook een cadeautje. Al voor de vijfde keer op rij heeft de Kiwanis Heusden en Altena het feest financieel mogelijk gemaakt. Samen met de clubleden en vrijwilligers van VluchtelingenWerk kon iedereen naar het feest komen. Boon's Markt uit Woudrichem zorgde voor fris en lekkere versnaperingen. Het was weer een gezellige en vrolijke avond.