Stichting Aalburgs dialect stopt

meeuwen • Het bestuur van de in 2008 opgerichte Stichting Behoud Aalburgs Dialect heeft besloten de stichting op te heffen. Ze heeft haar doel bereikt door de uitgave van drie 'boekskes', waarvan er twee zijn uitverkocht. Van ''t Tweede Boekske van de Aolburgse taol', met woorden, gezegdes en verhalen uit alle dorpen van de voormalige gemeente Aalburg en met cd, is nog een aantal verkrijgbaar. De laatste exemplaren zijn vanaf december 2019 voor 7 euro verkrijgbaar bij Cees de Gast in Meeuwen (0416-352390), bij Treffers Genderen en 't Schrijvertje in Veen. Op deze adressen en bij de molenaars in Meeuwen is ook nog 'Op reis naar het verleden van Meeuwen', tot verrassing van de auteur al de derde druk, verkrijgbaar.


Eetproject in Meeuwen

meeuwen • In het dorpshuis van Meeuwen kan op donderdag 12 december weer smakelijk gegeten worden. Drie gangen voor slechts vijf euro. Aanmelden kan nog tot komend weekend. Dorpshuis open: 11:45 uur; maaltijd: 12:00 uur tot 13:30 uur. Aanmelden kan via 06-1683 3301 of via dorpshuismeeuwen@gmail.com.


Meedoen met bevrijdingsoptocht

uitwijk/waardhuizen/giessen/rijswijk • De Oranjeverenigingen van Uitwijk-Waardhuizen en Giessen-Rijswijk organiseren 5 mei 2020 een bevrijdingsoptocht. Op deze nationale feestdag vieren we dat we 75 jaar in vrede mogen leven. Het thema van de optocht luidt dan ook: 'Kroonjuwelen van de Vrijheid'. De Oranjeverenigingen nodigen iedereen uit om creatief aan de slag te gaan. "Bouw een mooie praalwagen met je vriendengroep, klasgenootjes, collega's of familie", zo luidt de oproep. Deelnemen kan in een van de drie categorieën: grote wagens, kleine wagens of fietsen. Opgeven kan via het bestuur van de Oranjeverenigingen of per e-mail: oranjeverenigingbeatrix@hotmail.com (Uitwijk-Waardhuizen) of secretariaat@ov-giessen-rijswijk.nl (Giessen-Rijswijk). Verdere informatie volgt dan zo spoedig mogelijk.


Start knotseizoen

hank • Het knotseizoen bij natuurgebied De IJsbaan in Hank staat weer voor de deur. De komende maanden wordt op een aantal zaterdagen gezorgd dat het gebied er weer netjes bij ligt voor het komende jaar. Iedereen kan meehelpen. De knotdata zijn: 7 december, 21 december, 4 januari, 18 januari, 1 februari, 15 februari en 29 februari. Start is om 9:00 en het werk is voor het middaguur weer klaar.