Dussen Jainea majorettekampioen

waalwijk/dussen • Jainea Leeggangers uit Dussen is met Doskonale Brede Brabants kampioen majorette geworden. Team A, waarin Jainea deelneemt, werd in jeugd 2 AP kampioen. Twee dagen Brabants kampioenschap, dat in Waalwijk gehouden werd, waren in totaal goed voor zes gouden (team A, team D, Amber, Deveny 2x, Amber en Bianca), vijf zilveren (Geertje, Amber en Bianca 2x, Deveny en team C) en zes bronzen (Sarina, Jill en Maud, Quinty, Team B, Shalliënne, Bianca) medailles. Door deze goede resultaten mogen de majorettes naar het Nederlands kampioenschap, dat op 18 en 19 januari 2020 wordt gehouden in Almere.


Jari Prins regiokampioen

dussen • Jari Prins uit Hank is regiokampioen veldrijden Zuid-Holland geworden. Nieuweling Jari Prins uit Hank, lid van WV De Jonge Renner uit Oosterhout, stond aan de start tijdens het regiokampioenschap veldrijden voor Zuid-Nederland (Limburg, Brabant en Zeeland) in Lieshout. Hij was een van de favorieten, want hij had al menig podiumplaats behaald en eerder ook de topcompetitieveldrit in Zaltbommel weten te winnen. Maar liefst 80 deelnemers, onder wie 26 uit regio zuid namen, deel aan deze mooie wedstrijd. Vanaf de start reed Prins in de kop van de wedstrijd mee, maar door schuivers in de Lieshoutse modder en daarna een flinke valpartij viel hij wat terug. Door hard werken en knokken tot de laatste meters wist hij toch kampioen van regio Zuid-Nederland te worden. Dit is een mooie opsteker richting het Nederlands kampioenschap, dat in januari in Rucphen gehouden wordt. Zijn doelstelling is daar om het podium te halen en voor volgende winterperiode een plaatsje in een crossteam te bemachtigen. Hij hoopt zich verder te blijven ontwikkelen en zich hierdoor zich in de picture te rijden, zodat hij volgend jaar misschien wel aan superprestige- en wereldbekerwedstrijden en het Europees kampioenschap mee kan doen.


Presidents Cup voor Jan Boer

almkerk • Afgelopen week werd op Golfpark Almkreek de Presidents Cup uitgereikt. Van de ruim 100 vrijwilligers op Almkreek werd Jan Boer verrast met de prijs. Jan Boer zwaaide begin dit jaar na vijf jaar af als voorzitter van Golfclub Almkreek. Jan was en is inspirerend, deskundig, daadkrachtig én effectief; onder zijn leiding heeft de golfclub de weg de laatste jaren weer naar boven gevonden. Als kroon op zijn werk werd hij onderscheiden als vrijwilliger van het jaar 2019.


CFM/Transito zakt verder weg

almkerk • Het wil maar niet vlotten met CFM/Transito. Vrijdagavond werd opnieuw verloren, ditmaal met 5-8 van JCK/Aiso. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en domineerde op het veld. Halverwege de eerste helft stond er dan ook een terechte 2-0 voorsprong op het scorebord. Toch maakte CFM/Transito het zich vlak voor rust onnodig moeilijk, toen het de bezoekers via twee doelpunten op gelijke hoogte zag komen.

In de tweede helft was CFM/Transito geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft. Al snel keek het tegen een 2-5 achterstand aan, repareerde het nog enigszins tot 5-7, maar de Werkendammers verloren de wedstrijd uiteindelijk met 5-8.