donderdag 28 november

Kleindierenshow
19:00-22:30, Meeuwen, verenigingsgebouw Nut & Sport. Kleidierenvereniging Nut & Sport houdt haar jaarlijkse kleindierenshow. Tijdens de tentoonstelling zullen leden van de vereniging de bezoekers graag adviseren en uitleg geven over het houden, en fokken van kleindieren. Toegang van de tentoonstelling is gratis. De prijzen zullen uitgereikt worden op donderdag 28 november om 19:30 uur door een van de wethouders van de gemeente Altena. Tijdens de tentoonstelling zal in het dorpshuis het rad van avontuur weer draaien. Vele prachtige prijzen zijn hier weer te winnen.

Vogelshow De Vogelvriend
19:30-22:00, Woudrichem, 't Rondeel. In 't Rondeel aan 't Rond 2 in Woudrichem wordt van 28 november t/m 30 november de Altena Cup-tentoonstelling gehouden. Op deze show zullen 409 vogels tentoongesteld worden. De show word geopend op donderdag 28 november om 19:30 uur met het bekend maken van de prijswinnaars en met het uitreiken van de Altena Cup, waarna de trekking van de grote verloting plaats zal vinden.

Vogelshow De Goudvinken
19:30-22:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Vogelvereniging De Goudvinken houdt weer de jaarlijkse vogelshow. Er zijn weer vele vogels van allerlei pluimage te bewonderen. Ook draait het rad van avontuur met vele mooie prijzen.

MAAS!
20:00, Woudrichem, De Teerkamer. Nieuwe editie van bewonersplatform MAAS! over alles wat er speelt in de Woudrichemse vesting. Ook wordt deze avond een nieuwe vestinggouverneur gekozen. De Teerkamer is open vanaf 19:30 uur.

vrijdag 29 november

Winterfair
17:00-21:30, Werkendam, kinderboerderij Floreffehoeve. Kinderboerderij Floreffehoeve houdt een winterfair. In de tenten veel kramen met leuke hebbedingen voor de feestdagen, een verloting, erwtensoep en ander lekkers. Toegang is vrij.

Vogelshow De Goudvinken
19:00-22:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Vogelvereniging De Goudvinken houdt weer de jaarlijkse vogelshow. Er zijn weer vele vogels van allerlei pluimage te bewonderen. Ook draait het rad van avontuur met vele mooie prijzen.

Kleindierenshow
19:00-22:30, Meeuwen, verenigingsgebouw Nut & Sport. Kleidierenvereniging Nut & Sport houdt haar jaarlijkse kleindierenshow. Tijdens de tentoonstelling zullen leden van de vereniging de bezoekers graag adviseren en uitleg geven over het houden, en fokken van kleindieren. Toegang van de tentoonstelling is gratis. Tijdens de tentoonstelling zal in het dorpshuis het rad van avontuur weer draaien. Vele prachtige prijzen zijn hier weer te winnen.

Thema-avond rondom jeugdzorg
19:30, Werkendam, Vlechtwerk. SGP-jongeren Werkendam organiseert een thema-avond rondom het thema 'jeugdzorg'. Wethouder Paula Jorritsma, Marjan van der Meij en Rick van der Pluijm zullen dan onder andere hun visie op het thema zorg geven. Komend najaar staat bij SGP-jongeren Werkendam in het teken van de zorg.

zaterdag 30 november

Wintermarkt
9:30-15:00, Veen, Veensesteeg 6. Wintermarkt met bloemstukken, ambachtelijk gebak, huisgemaakte erwtensoep, verse boeketten, groente/fruit, kaas, brocante, tweedehands hoeden, kleding en boeken, oliebollen, speelgoed, en nog veel en veel meer.

Open dag bij Authena
10:00-16:00, Sleeuwijk, 't Zand 9. Afscheidshuis en uitvaartzorg Authena in Sleeuwijk houdt een open dag aan 't Zand 9. Bezoekers krijgen dan een rondleiding en krijgen tekst en uitleg over de mogelijkheden, waarmee Authena een uitvaart volledig kan verzorgen. Authena wil alle ruimte geven voor een goed afscheid. Het team biedt 'structuur, rust en transparantie'.

Vogelshow De Vogelvriend
10:00-17:00, Woudrichem, 't Rondeel. Derde dag van de Altena Cup-tentoonstelling. Op deze show zullen 409 vogels tentoongesteld worden.

Vogelshow De Goudvinken
13:00-18:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Vogelvereniging De Goudvinken houdt weer de jaarlijkse vogelshow. Er zijn weer vele vogels van allerlei pluimage te bewonderen. Ook draait het rad van avontuur met vele mooie prijzen.

Thema-avond
19:30-22:00, Andel, gereformeerde kerk. Thema-avond over 'Vasten'. De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit Devotion, een initiatief om maandelijks op zaterdagavond bij elkaar te komen.

Zingen voor Israël
19:30, Werkendam, Biesboschkerk. Onder het motto 'Zingen voor Israël' organiseert de Stichting Christenen voor Israël uit Nijkerk een koor- en samenzangavond in Werkendam. De avond wordt gehouden in de Biesboschkerk, Richter 91. Aanvang 19:30 uur, maar vanaf 19:15 uur zal er al samenzang zijn.

40 Up
20:00, Hank, 't Uivernest. De band Wayback met Peter Dons brengt een avond vol muziek uit de jaren 60 en 70. De muzikanten brengen heerlijke covers van o.a. The Beatles, The Kinks, The Zombies, The Everly Brothers, The Who, The Rolling Stones, The Hollies en nog veel meer. Tickets zijn te verkrijgen aan de deur of te reserveren via 06-24403505.

The Chief
20:30, Wijk en Aalburg, proeflokaal D'n Dijk. The Chief treedt op in Wijk en Aalburg. Hij is een rasechte muzikant die nog lang niet is uitgespeeld. Van kinds af aan weet hij op gitaar de juiste snaren te raken. Muziek zit in de genen en na het conservatorium is hij in Noord-Holland vanaf de jaren 60 te beluisteren bij diverse bands. In 1968 maakt hij o.a. deel uit van Ivo & the Furies met Ivo Niehe. Van 1975 tot1991 begeleidt hij met zijn band Shoreline de beginnende volkszanger André Hazes die op kermissen bekendheid begint te krijgen. Ondertussen is zijn repertoire naast diverse eigen nummers, uitgegroeid naar ruim 140 covers uiteenlopend van Clapton, Beatles, Buddy Holly, naar Hendrix, Them, Animals, John Denver, Santana en Pink Floyd. Entree is gratis.

zondag 1 december

Kinderdienst
14:30, Giessen, hervormde kerk. Dominee C. Hendriksen komt met de aanwezigen nadenken over het thema: 'Het mooiste geschenk'. In deze dienst gaat men ook kijken en luisteren naar een optreden van het kinderkoor, onder begeleiding van Hanneke Ermstrang.

Koelcell
16:30, Wijk en Aalburg, proeflokaal D'n Dijk. Het trio Koelcell speelt in het voorcafé. Hun naam hebben de muzikanten te danken aan het feit dat ze in hun begintijd repeteerden in een heuse koelcel. Het resultaat van hun inspanningen mag er wezen; met twee akoestische gitaren, een contrabas, percussie en prachtige stemmen maken zij een geheel eigen versie van bekende en minder bekende popsongs. Entree is gratis.

Themadienst
18:30, Genderen, gereformeerde kerk. Themadienst met als thema "Jezus, U bent het licht in ons leven'. Voorganger is ds. E.J. van den Brink. Muzikale medewerking zal worden verleend door het kerkkoor Genderen onder leiding van dirigent Liesbeth Coppens. Muzikale begeleiding op orgel en piano, Henk Teuling; Margot Kraaij, dwarsfluit en Jarco van Houweling, drums.

Vesperviering
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. Voorganger is Roel Pierik. Muzikale ondersteuning door Corina de Peuter-Arendse (zang) en Celis Dekker (orgel). Het thema van de viering is 'Verwachten vol verlangen'.

dinsdag 3 december

Sintviering 'De Zalmtrek'
14:00, Woudrichem, 't Rondeel. Het is voor geïnteresseerden weer mogelijk om zich in te schrijven voor de Sintviering bij Ouderencentrum 'De Zalmtrek'. De kosten voor donateurs bedragen zes euro en voor niet-donateurs negen euro.

woensdag 4 december

Kidsfilm
14:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Vrijwilligers van Stichting Paraplu draaien de film 'Huisdiergeheimen 2' op groot scherm voor kids vanaf 6 tot ongeveer 14 jaar. De film is Nederlands gesproken, dus ook voor de kleinere kids goed te volgen. Entree bedraagt 2 euro, leden van Paraplu betalen 1 euro. De film is rond 15:45 uur afgelopen.

Koersballen
14:00, Genderen, dorpshuis. Koersballen voor senioren in het dorpshuis in Genderen.

zaterdag 7 december

Ds. Jossi Ben Zvi
10:00-15:00, Wijk en Aalburg, verenigingsgebouw Rehoboth. Ds. Jossi Ben Zvi, de Joodse bijbelleraar en predikant van de messiasbelijdende gemeente Bat Tsion uit Jeruzalem, is weer in Wijk en Aalburg. Hij zal de aanwezigen weer meenemen in de uitleg van de bijbel vanuit het Hebreeuws, waarbij zijn Nederlandstalige vrouw Miriam hem vertaalt. Ze gaan verder met de studie in Bereshiet/Genesis, of zoals Jossi het zegt: 'Gods liefdesbrief'. Kosten: 30 euro per persoon, inclusief lunch en koffie/thee. In verband met aantal beschikbare plaatsen en catering is het nodig om op te geven via janwillem.aartjeverschut@gmail.com of 0416-692935; of m.furster@solcon.nl en 0416-694192.

Kamerkoor Vox
15:30, Wijk en Aalburg, Wijkestein. Kamerkoor VOX brengt de mooiste delen van de Messiah naar Wijkestein. Gratis entree, aanmelden is fijn en kan via 0416-698400.

Adventconcert
19:45, Gorinchem, Grote kerk. Mannenkoor Door Eendracht Verbonden uit Werkendam geeft een adventconcert. Het mannenkoor zingt onder leiding van de bekende dirigent en organist Peter Eilander. Op het orgel worden de mannen begeleid door vaste organist Jaap Boer. Speciale gastmusicus is Jaap Eilander, die de vleugel bespeelt. Er worden advent- en kerstliederen en enkele klassieke stukken gezongen. De meditatie wordt verzorgd door Ds. H.J. Agteresch uit Werkendam. Toegang is gratis.

zondag 8 december

Vierde liedjesfestival
14:00, Hank, Vissershang. Vierde Hankse Liedjes Festival, een tweejaarlijks evenement waarin de historie van Hank bezongen wordt. Naast de artiest worden op een groot scherm historische beelden vertoond. Als extra dit jaar zijn op zeven plaatsen in het dorp filmopnamen gemaakt. De deelnemende artiesten zijn Jac Scheeren, Jolanda van Strien, Mieke van den Boomgaard, Piet Weterings, Jan Pistorius, de Brabo's, Lucien Heijmans en Gerrit Uittenberg. Het orkest wordt gevormd door Tini Huigen en Toine Zijlmans en de techniek is in handen van Henny de Witt. Kaartjes à 5 euro per stuk zijn verkrijgbaar via www.archiefkringhank.nl of 0162-402807.

Kerstgalabal
14:30, Nieuwendijk, Tavenu. De Danssalon organiseert een kerstgalabal. Traditie is dat de bezoekers worden verwacht in een feestelijke outfit. De zaal én de muziek zijn in ieder geval in kerstsfeer. Er is een tombola én er is een wedstrijdpaar uitgenodigd voor een demonstratie ballroom en latin. Ook is er de gelegenheid om te blijven eten. Deelname aan het kerstbuffet kost 19,50 euro per persoon en is alleen mogelijk via reservering: sonjavanderleur39@gmail.com.

vrijdag 13 december

Interkerkelijke vrouwenochtend
9:30-11:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Tijdens de interkerkelijke vrouwenochtend, die iedere maand gehouden wordt in Wijk en Aalburg, spreekt fysiotherapeut, motivatiespreekster en coach Tessa van Olst over het thema: 'Hoe we onze voornemens in 2020 kunnen laten slagen'. Vanaf 9:15 uur is er koffie en thee. Voor meer informatie: Aartje Verschut, 0416-692935.

Adventconcert
20:00, Wijk en Aalburg, De Burg. Tijdens advent wordt er in de Aalburgse kerk De Burg een kerstconcert georganiseerd onder leiding van Martin Zonnenberg. Medewerking wordt verleend door Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus, Wim de Penning (orgel) en door een ensemble van Brassband Oefening & Uitspanning. Kaarten à 10 euro per stuk zijn te koop bij slagerij Vos-Schoon in Wijk en Aalburg, 't Schrijvertje in Veen, Ans van Bergeijk (Jasmijnstraat 58 in Wijk en Aalburg, 0416-691970 of cvbwijk@aol.nl) en bij Nico van Bergeijk (Polstraat 55 in Wijk en Aalburg, 0416-692932 of nicovanbergeijk@ziggo.nl). Ook is er op de avond zelf gelegenheid om kaarten te kopen,zolang de voorraad strekt.

Tonpraotersgala
20:15, Giessen, Brabantse Land. De Maasmaten organiseren voor de dertiende keer in successie een tonpratersgala in Giessen/Rijswijk. De publieke belangstelling is groot, de zaal is open vanaf 19:00 uur. De kaarten kosten 15 euro en dragen ook een lotnummer. Ze zijn ook tijdens de avond nog te koop.