Kerstbomen voor Malawi

werkendam • Op zaterdag 7 december vanaf 8 uur worden er bij de Maranathakerk, Gedempte Haven 1 Werkendam, kerstbomen verkocht. De Nordmann-sparren zijn 1.65m/2.10m groot en gezaagd. De prijs varieert tussen de 25 en 32,50 euro. De boom kan thuis gebracht worden tegen een kleine vergoeding. Er is tevens een kraam met lekkernijen. De opbrengst gaat naar de bouw van klaslokalen in Malawi.


Heel Woerkum Bakt

woudrichem • Voor de negende editie van de Grote Woerkumse Winterfair op zaterdag 14 december in 't Rondeel in Woudrichem is de organisatie nog op zoek naar de allerlekkerste kersttaart, cupcakes- en koekjesbakkers van Woudrichem, in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Een deskundig jury zal de baksels gaan beoordelen. Om 15:00 uur wordt de winnaar en tevens de tweede en derde plaats bekend gemaakt. Opgeven kan tot 10 december via: info@atelierklaasentineke.nl of 06-41903856.

q www.atelierklaasentineke.nl


't Proathuis open voor iedereen

rijswijk • Kletsen, bordspellen spelen, een kaartje leggen, sjoelen of snuffelen in de boekenruilkast, het kan allemaal bij 't Proathuis in De Nijenburcht in Rijswijk. Iedereen die zin heeft in een gezellige middag is van harte welkom in De Nijenburcht aan de Koperwiek 51. Elke maandagmiddag is 't Proathuis vanaf 14:00 uur tot 16:00 geopend voor iedereen. De bewoners, Ouderenbond, SeniorWeb, de Dorpsraad en Stichting Trema Welzijn nodigen iedereen van harte uit. Omdat 't Proathuis wordt gerund door vrijwilligers, betalen bezoekers geen toegang en 0,50 euro voor een consumptie.


Diensten van Trema

regio • Stichting Trema Welzijn ondersteunt ouderen op het gebied van zorg en welzijn zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en actief kunnen blijven in de samenleving. Dit doen ze door de ouderen bij te staan met advies, ondersteuning, en door het bieden van verschillende diensten en activiteiten. Ouderen vanaf 65 jaar die een beperking hebben, chronisch ziek zijn of tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren waardoor zelf koken niet meer lukt, kunnen de maaltijdservice aanvragen. Zij ontvangen dan hun maaltijd thuis. De ouderenadviseurs geven gratis advies over langer zelfstandig thuis blijven wonen, zorg, welzijn, vervoer of financiën. Zij komen bij de mensen thuis om ze te informeren over activiteiten en voorzieningen binnen de gemeente. En iedereen die hulp nodig heeft bij het invullen of nakijken van formulieren, aanvragen van toeslagen, uw belastingen of het ordenen van uw administratie kan een beroep doen op de formulierenbrigade, iedere woensdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur bij De Werf in Woudrichem.


Breien in Vlechtwerk

werkendam • Elke donderdagmiddag komen mensen breien en haken in dorpshuis Velchtwerk in Werkendam. Meer mensen zijn welkom om aan te sluiten. Het breien en haken is elke week op donderdag van 14:00 tot 16:00 uur. Wel eigen materiaal meenemen.