donderdag 21 november

Open Coffee 37.0
9:30-11:00, Woudrichem, De Werf. Opnieuw treffen ondernemers uit Altena elkaar, maar zeker ook van daarbuiten, voor koffie, contacten en kennisdelen onder het motto 'Geven is het nieuwe zakendoen'. Gastheer dit keer is de gemeente Altena. De Espresso wordt dit keer verzorgd door de gemeente Altena. Ook deze kennissessie in zakformaat zal interactief en inspirerend zijn. Thema: 'Gemeente Altena. What's in it for me?' Aanmelden en info: www.ondernemendaltena.nl.

Kaartmiddag
13:30-15:30, Dussen, De Dussenaar. Wekelijkse kaartmiddag in De Dussenaar. De activiteit is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Die 3 Baritone
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. Timotheus Maas, Lukas Anton, Marcelo de Souza Felix: drie vrienden, drie kunstenaars en drie baritons vanuit passie. Voor het concert in Kasteel Dussen hebben ze een prachtig programma samengesteld met het mooiste uit opera en musical, maar dan op geheel eigen wijze gebracht. Entree: 15 euro (Vriendenpas/CJP 12 euro). Bij voorkeur reserveren via www.kasteel-dussen.nl of via de reserveringslijn 06-22150247.

Lezing over water
20:00, Giessen, Fort Giessen. Michiel de Raaf komt op Fort Giessen vertellen hoe belangrijk het water voor ons is. De Raaf zit in het bestuur van Waterschap Rivierenland voor de fractie Water Natuurlijk. De lezing is gratis toegankelijk. Inloop vanaf 19:30 uur.

ALV OV Juliana
20:00, Genderen, café 't Zwaantje. Oranjevereniging Juliana houdt een algemene ledenvergadering. Inloop vanaf 19:30 uur.

vrijdag 22 november

Wintermarkt
15:00-19:00, Werkendam, Binnengriend 27. De christelijk gereformeerde kerk in Werkendam organiseert weer de jaarlijkse sfeervolle wintermarkt met kampvuur. Er is van alles te doen voor jong en oud. De opbrengst is voor Zending boven de Poolcirkel, een nieuw te bouwen kerk in Ust'-Avam, het Siberië-project van Friedensstimme en de christelijk gereformeerde kerken.

Ik hou van Holland
20:00, Sleeuwijk, Friendship. Tijdens de speciale Friendship-editie van het tv-programma 'Ik Hou van Holland' strijden twee groepen om de fel begeerde overwinning. Het schip ligt bij de firma Dalm aan de Hoef 15 in Sleeuwijk.

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD'32. Rikken in de kantine van voetbalvereniging NOAD'32. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Lezing 'Ventoux'
20:30, Woudrichem, De Teerkamer. Schrijver/columnist Bert Wagendorp van de Volkskrant komt vertellen over zijn bestseller 'Ventoux', een ode aan de wielersport, waarbij een groep vrienden de beruchte col beklimt, afziet en juicht. Hij zal worden geïnterviewd door sportjournaliste Renate Verhoofstad. De entree voor deze tweede versnelling bedraagt 15 euro. Na afloop ruim gelegenheid om te demarreren naar het bier. Het nieuwste boek van Bert Wagendorp heet 'Ferrara' en beschrijft een dodelijk ongeval op deze berg.

Ruben Hoeke Band
21:30, Nieuwendijk, Xinix. De Ruben Hoeke Band, met in het voorprogramma 3 Chords Down, speelt in Xinix. Xinix gaat om 21:00 uur open en 3 Chords Down speelt vanaf 21:30 uur. Entreeprijzen: niet-leden 10 euro; leden 8 euro en jeugdleden 7 euro.

zaterdag 23 november

Pietensportfeest
10:00-12:00, Woudrichem, Het Rondeel. Kinderen van 3 t/m 10 jaar kunnen weer lekker komen sporten met de pieten. Voor de deelnemers is er drinken met wat lekkers. De inschrijving start om 9:30. Er is plaats voor 120 kinderen, vol is vol! De entree bedraagt 2 euro per kind.

Sint logeert in Dussen
10:00-16:00, Dussen, Kasteel Dussen. Sinterklaas en zijn pieten logeren op Kasteel Dussen en nodigen iedereen uit voor een bezoekje. Het wordt een heel leuke, feestelijke dag met spelletjes, liedjes, pepernoten bakken én snoepen, iets lekkers drinken, enz. Let op! Tussen 12:30 uur en 13:30 uur gaat de poort op slot, zodat Sinterklaas een boterhammetje kan eten en even siësta kan houden.

Winterfair
10:00-16:00, Almkerk, Altenahove. Gezellige winterfair in Altenahove. Veel kramen met voor elk wat wils. De opbrengst gaat volledig naar extra activiteiten voor de bewoners.

Sinterklaas in Andel
13:00, Andel, 't Buitenhoff. Sinterklaas zal direct naar 't Buitenhoff komen. Omdat Sinterklaas niet alleen in Andel zal komen die dag, komt hij wat vroeger aan dan normaal. Namelijk om 13:00 uur. Sinterklaas zal in 't Buitenhoff muzikaal worden ontvangen door het jeugdorkest van Andels Fanfare Corps. Natuurlijk is er ook deze keer weer een super gezellig Sinterklaasfeest georganiseerd door Discopiet. Samen met alle kinderen en de pieten kan er weer volop gedanst en gezongen worden.

Spel- en gameavond
20:00, Almkerk, De Pomp. Iedereen is weer welkom om een gezellig avondje te komen gamen of spelletjes te spelen in jongerencentrum De Pomp in Almkerk.

zondag 24 november

Huiskamer Open Podium
15:00, Woudrichem, Kerkstraat 50. Het Huiskamer Open Podium wordt gehouden in de oude Bakkerij ten huize van Ferd van Roode, Kerkstraat 50 in Woudrichem. Om de onkosten, zoals koffie e.d., te dekken wordt er een kleine bijdrage gevraagd van 2 euro per persoon.

maandag 25 november

Lezing bij Tuinclub Altena
20:00, Babyloniënbroek, De Korenschoof. Jos Ketelaar geeft een kleurrijke lezing bij Tuinclub Altena over stinzenplanten en andere voorjaarsbloeiers in onze tuin. De entree, inclusief koffie of thee vooraf, is 5 euro. Voor leden van de tuinclub is de entree gratis. De zaal is open vanaf 19:45 uur. De lezing start om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur.

dinsdag 26 november

Darten
19:00-22:00, Dussen, De Dussenaar. Wekelijkse dartavond in De Dussenaar. De activiteit is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Verder na verlies
19:30, Wijk en Aalburg, De Burg. Thema-avond rondom het thema 'Verder na verlies'. Tijdens deze avond wordt een plek geboden waar ervaringen gedeeld kunnen worden, waar hoop en perspectief geboden kan worden na een geleden verlies. Onder begeleiding van een verlies- en rouwbegeleider denken de aanwezigen na over hoe je verder gaat na het overlijden van een dierbare. Ook zijn er verhalen, gedichten en muziek. Om 19:15 uur staat de koffie klaar en om 21:00 uur wordt de avond afgesloten. Vragen via Corine de Jong (06-26927051) of Rijma de Ruiter (06-25463729).

woensdag 27 november

Pepernotenfabriek
14:00-16:30, Woudrichem, Kinderopvang BuitenGewoon. Pepernoten bakken, boekjes lezen, knutselen, rondleiding door de fabriek, een meet & greet met de Sint en de goedheiligman komt bij Bibliotheek Cultuurpunt Altena zelfs voorlezen voor de allerkleinsten tot 6 jaar.

Studieavond
19:30, Werkendam, Vlechtwerk. Vierde inspirerende studieavond van acht over de tabernakel. 'Blik op Gods beloften in Jezus Christus, bijbels perspectief en toepassing voor deze tijd' , door Dick van Scharrenburg. Deze avonden zal hij ingaan op de details van de Tabernakel, met zijn unieke betekenis. Inloop vanaf 19:00 uur.

donderdag 28 november

MAAS!
20:00, Woudrichem, De Teerkamer. Nieuwe editie van bewonersplatform MAAS! over alles wat er speelt in de Woudrichemse vesting. Ook wordt deze avond een nieuwe vestinggouverneur gekozen. De Teerkamer is open vanaf 19:30 uur.

vrijdag 29 november

Winterfair
17:00-21:30, Werkendam, kinderboerderij Floreffehoeve. Kinderboerderij Floreffehoeve houdt een winterfair. In de tenten veel kramen met leuke hebbedingen voor de feestdagen, een verloting, erwtensoep en ander lekkers. Toegang is vrij.

zaterdag 30 november

Wintermarkt
9:30-15:00, Veen, Veensesteeg 6. Wintermarkt met bloemstukken, ambachtelijk gebak, huisgemaakte erwtensoep, verse boeketten, groente/fruit, kaas, brocante, tweedehands hoeden, kleding en boeken, oliebollen, speelgoed, en nog veel en veel meer.

Zingen voor Israël
19:30, Werkendam, Biesboschkerk. Onder het motto 'Zingen voor Israël' organiseert de Stichting Christenen voor Israël uit Nijkerk een koor- en samenzangavond in Werkendam. De avond wordt gehouden in de Biesboschkerk, Richter 91. Aanvang 19:30 uur, maar vanaf 19:15 uur zal er al samenzang zijn.

40 Up
20:00, Hank, 't Uivernest. De band Wayback met Peter Dons brengt een avond vol muziek uit de jaren 60 en 70. De muzikanten brengen heerlijke covers van o.a. The Beatles, The Kinks, The Zombies, The Everly Brothers, The Who, The Rolling Stones, The Hollies en nog veel meer. Tickets zijn te verkrijgen aan de deur of te reserveren via 06-24403505.

dinsdag 3 december

Sintviering 'De Zalmtrek'
14:00, Woudrichem, 't Rondeel. Het is voor geïnteresseerden weer mogelijk om zich in te schrijven voor de Sintviering bij Ouderencentrum 'De Zalmtrek'. De kosten voor donateurs bedragen zes euro en voor niet-donateurs negen euro.

zaterdag 7 december

Kamerkoor Vox
15:30, Wijk en Aalburg, Wijkestein. Kamerkoor VOX brengt de mooiste delen van de Messiah naar Wijkestein. Gratis entree, aanmelden is fijn en kan via 0416-698400.

Adventconcert
19:45, Gorinchem, Grote kerk. Mannenkoor Door Eendracht Verbonden uit Werkendam geeft een adventconcert. Het mannenkoor zingt onder leiding van de bekende dirigent en organist Peter Eilander. Op het orgel worden de mannen begeleid door vaste organist Jaap Boer. Speciale gastmusicus is Jaap Eilander, die de vleugel bespeelt. Er worden advent- en kerstliederen en enkele klassieke stukken gezongen. De meditatie wordt verzorgd door Ds. H.J. Agteresch uit Werkendam. Toegang is gratis.

zondag 8 december

Vierde liedjesfestival
14:00, Hank, Vissershang. Vierde Hankse Liedjes Festival, een tweejaarlijks evenement waarin de historie van Hank bezongen wordt. Naast de artiest worden op een groot scherm historische beelden vertoond. Als extra dit jaar zijn op zeven plaatsen in het dorp filmopnamen gemaakt. De deelnemende artiesten zijn Jac Scheeren, Jolanda van Strien, Mieke van den Boomgaard, Piet Weterings, Jan Pistorius, de Brabo's, Lucien Heijmans en Gerrit Uittenberg. Het orkest wordt gevormd door Tini Huigen en Toine Zijlmans en de techniek is in handen van Henny de Witt. Kaartjes à 5 euro per stuk zijn verkrijgbaar via www.archiefkringhank.nl of 0162-402807.

vrijdag 13 december

Adventconcert
20:00, Wijk en Aalburg, De Burg. Tijdens advent wordt er in de Aalburgse kerk De Burg een kerstconcert georganiseerd onder leiding van Martin Zonnenberg. Medewerking wordt verleend door Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus, Wim de Penning (orgel) en door een ensemble van Brassband Oefening & Uitspanning. Kaarten à 10 euro per stuk zijn te koop bij slagerij Vos-Schoon in Wijk en Aalburg, 't Schrijvertje in Veen, Ans van Bergeijk (Jasmijnstraat 58 in Wijk en Aalburg, 0416-691970 of cvbwijk@aol.nl) en bij Nico van Bergeijk (Polstraat 55 in Wijk en Aalburg, 0416-692932 of nicovanbergeijk@ziggo.nl). Ook is er op de avond zelf gelegenheid om kaarten te kopen,zolang de voorraad strekt.

Tonpraotersgala
20:15, Giessen, Brabantse Land. De Maasmaten organiseren voor de dertiende keer in successie een tonpratersgala in Giessen/Rijswijk. De publieke belangstelling is groot, de zaal is open vanaf 19:00 uur. De kaarten kosten 15 euro en dragen ook een lotnummer. Ze zijn ook tijdens de avond nog te koop aan de zaal, maar vol is vol.