Boek over familiebedrijven

regio • Schrijver Piet Hartman en fotograaf Frans Jan Fortunati presenteren deze week het boek 'Familiebedrijven, de kracht van Altena'. In het boek worden o.a. de bedrijven van Hakkers in Werkendam en Quasar en Schouten in Giessen geportretteerd. Het boek telt meer dan 250 pagina's en kost 32,50 euro. Verkrijgbaar bij boekhandels in de regio.


Inzamelingsactie voedselpakketten

nieuwendijk • Stichting Hulpverlening Medechristenen en Hulpverlening door Christenen in Roemenië (HMC -HCR) houdt vrijdag 29 en zaterdag 30 november in samenwerking met de Coop Nieuwendijk een inzamelingsactie voor voedselpakketten ter ondersteuning van arme gezinnen in Bacau. Bacau ligt in het Noordoosten van Roemenië tegen de grens met Moldavië en is de armste regio van de gehele Europese Unie. De werkeloosheid is erg hoog en mensen leven er in mensonterende omstandigheden. Vooral in de winter zijn er veel mensen die niet rond kunnen komen. Begin december gaan alle ingezamelde goederen naar Bacau, zodat ze tijdig voor de kerst uitgedeeld kunnen worden. De pakketten worden in Roemenië zelf definitief samengesteld, zodat er rekening gehouden kan worden met de gezinssamenstelling of speciale noden.


Altena College naar NK Debatteren

sleeuwijk • Het Altena College uit Sleeuwijk doet zaterdag 23 november mee aan het Nederlands kampioenschap Debatteren voor scholieren. Het team discussieert in Bilthoven dan over thema's als stemrecht, religieuze feestdagen en gender van wereldleiders. Ruim 110 middelbare scholen nemen dit jaar deel.