Spullen inzamelen in Hank

hank • In Hank wordt voortaan ook gebruikt gereedschap ingezameld. Afgeven kan het Sluiske 6 in Hank. In het kachelhouthok staan zwarte kratten. De geheel gereviseerde spullen gaan naar derdewereldlanden. Gevraagd worden gereedschappen voor houtbewerking en meubelmakerij, metaalbewerking en lassen, autoreparatie en -onderhoud, leerbewerking en schoenmakerij, bouwen en metselen, elektrotechniek, loodgieten, naaimachines en toebehoren.

In Hank worden ook brillen, gebruikte postzegels (ook -verzamelingen), gehoorapparaten en mobieltjes ingezameld en deze krijgen eveneens een nieuw leven in arme landen. De brillen, postzegels en gehoorapparaten gaan naar de paters van Meerseldreef. Brillen worden doorverwerkt naar de derde wereld. Van de opbrengst van de postzegels worden maaltijden en schoolbenodigdheden aangeschaft voor schoolkinderen. De mobieltjes gaan naar Warchild en het World Food Program. Inleveren kan bij Nellie Huigen (Julianastraat 28) of bij Johan van Velthoven (Sluiske 6). Bovendien is er altijd ruimte om boeken in de leveren voor de Boekbank Hank. Tweemaal per jaar organiseert men een boekenmarkt in en rondom de pastorie aan de Kerkstraat in Hank. Het meest praktische is om de boeken aan te leveren bij de pastorie op maandag, dinsdag en donderdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur. Tijdens basisschoolvakanties alleen op dinsdag. Verder kan men terecht bij Corina van Kuijk-Klute (Kerkstraat 35) en bij Annie en Arie Dolislager-Heere (Julianastraat 23).


Enveloppen voor Syrië

andel • De drie kerken in Andel organiseren gezamenlijk de actie 'Bouw Syrië weer op'. Donderdag 21, vrijdag 22 of zaterdag 23 november worden in Andel huis aan huis enveloppen bezorgd, die van tussen maandag 25 en woensdag 27 november weer worden opgehaald. Mensen kunnen hun gift ook overmaken op IBAN NL 65 INGB 0001607304, op naam van de zendingscommissie van de geref. kerk Andel p/a Andriëtte Peereboom 15, 4283 GP Giessen, onder vermelding van 'Bouw Syrië weer op'. Bijna 400.000 doden, 12 miljoen vluchtelingen en zo'n 14 miljoen mensen die in armoede leven. Dat is de balans van acht jaar oorlog in Syrië. De kerk is het hart van de gemeenschap en juist die gemeenschap is een reden om terug te keren. Herstel van de kerk betekent herstel van de samenleving en hoop voor de toekomst.