Aftrap voor 'Kinderkrant van Altena'

altena • Afgelopen week was de Week van de Mediawijsheid. De Bibliotheek CultuurPuntAltena start samen met Perswinkel Communicatie en Het Kontakt editie Altena het mediawijsproject 'Kinderkrant van Altena'.

Weten kinderen al hoe de media hen beïnvloedt? Maar ook: weten ze hoe je zelf een goed nieuwsartikel schrijft? In het mediawijsproject Kinderkrant van Altena komen ze er alles over te weten.

Kinderen krijgen een steeds grotere stroom aan informatie te verwerken. Het is daarom belangrijk dat ze begrijpen hoe media hen voortdurend beïnvloedt. Dat begint bij de nieuwsselectie, maar gaat nog veel verder. Hoe bepaalt een krantenkop of je verder wilt lezen? Wat is een goede persfoto, en hoe trekt die jouw aandacht?

Lespakket

Marianne en Sanne van Perswinkel Communicatie ontwikkelden een lespakket om kinderen bewust te maken van de invloed die de media op hen hebben. Dit lespakket wordt aangeboden op de basisscholen in Altena. Op de deelnemende scholen worden leerlingen in een workshop wegwijs gemaakt in de wereld van media en journalistiek. Bovendien maken kinderen kans om hun eigen artikel in een echte krant te publiceren.

Naast de workshops op scholen wordt er op 25 maart 2020 ook een workshop bij de bibliotheek verzorgd.

Speciaal voor de kinderen die interesse hebben om aan de slag te gaan met media en journalistiek en die op school niet de mogelijkheid hebben om dit te doen.

Meer informatie via onderstaande website.

q bibliotheekaltena.nl