SGP wil vlag in raadszaal

almkerk • De SGP wil dat de Nederlandse driekleur een plek krijgt in de raadszaal van het gemeentehuis in Almkerk. Volgens raadslid Theo Meijboom, die tijdens de volgende gemeenteraadsvergadering hiervoor een motie indient, is de Nederlandse vlag een 'duidelijk symbool van eenheid en verbondenheid'.

"De nationale driekleur verdient een plaats in de vergaderzaal van gemeente Altena, dé plaats van onze lokale democratie, naast het pas onthulde kunstwerk dat onze koning zo treffend uitbeeldt", stelt Meijboom. Hij hoopt dat de vlag uiterlijk 1 februari volgend jaar op een standaard in de raadszaal te bewonderen is.


Protest tegen locatie voor tennissers

almkerk • Omwonenden zien niks in de verhuizing van Lawn Tennis Vereniging Almkerk naar het Hoekje in Almkerk. Ze vrezen vooral voor licht- en geluidsoverlast van het nieuwe tennispark, zo hebben ze in een gesprek met wethouder Peter van der Ven laten weten.

Van der Ven gaat daarom nogmaals met ze in gesprek om te praten over mogelijke alternatieven. Volgens de wethouder hebben de omwonenden een andere locatie op het oog. De verhuizing van de tennissers is noodzakelijk, omdat op de huidige locatie van LTV Almkerk de brede school wordt gebouwd.


Auto-inbraken in Werkendam

werkendam • De politie heeft in Werkendam een brief verspreid om getuigen te vinden van auto-inbraken, die in de nacht van zaterdag op zondag hebben plaatsgevonden.

De inbraken vonden plaats in de straten Rijshaak, Richter en Buitenlaag in de wijk De Werkense Polder. Er is onder andere navigatieapparatuur gestolen. Bij sommige auto's is de inbraak mislukt, maar werd wel flinke schade aangericht.


Bestelbus botst op auto

wijk en aalburg • Een bestelbusje is maandagmiddag rond 16:00 uur op de kruising van de Parallelweg en N283 bij Wijk en Aalburg op een personenauto gebotst.

De bestuurder van de auto wilde de N283 oversteken en dacht dat het busje zou afslaan. Deze ging echter rechtdoor en raakte de wagen in de zijkant.

De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij. De bestuurder van de personenauto is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Een berger heeft beide auto's opgehaald.