donderdag 14 november

Kerk open
10:00-11:30, Dussen, gereformeerde kerk. Tijdens de zomermaanden was deze kerk op een aantal donderdagochtenden open voor ontmoeting en dat wordt dit najaar voortgezet.

Filiae
20:00, Wijk en Aalburg, kerk De Burg. Filiae geeft een concert in de kerk De burg in Wijk en Aalburg. Het thema van deze avond is 'Puur'. De vier zussen De Wit nemen de aanwezigen mee om na te denken over hoe leven wij ons leven. Deze muzikale avond is inhoudelijk, vermakelijk, met grappen en anekdotes en een flinke dosis zelfspot, muziek en zang. Iedereen is welkom. Kaarten bestellen kan via de site www.eventsforchrist.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de deur. De kerk is open vanaf 19:30 uur.

vrijdag 15 november

Bingo in Teratina
19:00, Eethen, Dorpshuis Teratina. Stichting Dorp Eethen organiseert een bingo-avond. De zaal is open om 19:00 uur en het spel begint om 20:00 uur. In de pauze is er een verloting.

Film 'Ventoux'
19:30, Almkerk, Hollywoud. Ten bate van de vele wielerfans in Altena en omstreken heeft het Woerkums Literair Café een fiets met twee versnellingen bedacht. De eerste versnelling bestaat uit de film 'Ventoux', die deze avond in Hollywoud wordt gedraaid. Boeken via www.hollywoud.nl, entree 9 euro.

Rikken
20:00, Eethen, GDC. In de kantine van voetbalvereniging staat weer een avond rikken op het programma. Inschrijven is mogelijk vanaf 19:30 uur, aanvang 20:00 uur.

De Troubabrours
20:30, Wijk en Aalburg, BuBeClu. De Troubabrours, finalisten van het tiende Kleinkunstfestival, treden op met hun show 'Eindelijk volwassen'. Muziek, mijmeringen en conferences voor een aandachtig publiek. Entree bedraagt 9,50 euro (incl. een kopje koffie of thee) en kaarten reserveren kan via info@bubeclu.nl.

zaterdag 16 november

Crea Hobby Markt
10:00-16:00, Werkendam, Vlechtwerk. Er komt een doorstart van de Werkendamse Crea Hobby Markt, dit keer in vlechtwerk, H.J. Roubosstraat 3 in Werkendam. De toegang is gratis.

Winterfair
10:00-16:00, Heusden, Open Hof. Grote winterfair, op dezelfde dag dat Sinterklaas aankomt in Heusden. Bezoekers kunnen terecht voor bloemen en planten, bloemstukjes, zuivel, diverse streekproducten en ook weer prachtige kerstkransen, cadeautjes, presentjes voor sint en kerst. Dit jaar worden er brocante artikelen aangeboden die op de bekende brocantemarkt niet zouden misstaan. Uiteraard wordt er aan de inwendige mens gedacht: er is koffie met gebak, glühwein, warme chocolademelk, broodje kroket.

Sint arriveert in Eethen
14:00, Eethen, gemeentelijk sportpark. Sinterklaas komt met zijn pieten aan bij de voetbalvelden van GDC. Na een korte ronde door het dorp gaan ze naar dorpshuis Teratina om daar aan alle kinderen wat lekkers uit te delen. Ook het rad van avontuur draait een enkele ronde en er kunnen mooie prijzen worden gewonnen.

Sinterklaasintocht Wijk en Aalburg
14:30, Wijk en Aalburg, Wijkse Bol. Sinterklaas komt aan bij de jachthaven van WZV Trident. Daar zal pakjesboot David om ongeveer 14:30 uur arriveren, uiteraard met aan boord Sinterklaas en zijn uiterst gewaardeerd gevolg. Vanaf de Wijkse Bol volgt een korte optocht richting d'Alburcht, waar na aankomst het feest zal los barsten. De organisatie van de intocht is in handen van WSV Wandelvreugd.

Stoomboot meert aan in Woudrichem
16:30, Woudrichem, Historische Haven. Nadat Sinterklaas met al zijn pieten aan wal is gegaan, gaat hij voorop in de lampionnenoptocht. De pietenband blijft erbij en zorgt weer voor vrolijke muziek en dansjes. De lampionnenoptocht gaat naar de Lemmenskamp (Weth. De Joodestraat 2), waar iedereen van harte welkom is in het atrium voor een lekkere kop koffie, thee of chocolademelk.

Sint komt naar Giessen-Rijswijk
17:45, Giessen-Rijswijk. Sinterklaas wordt verwelkomd bij supermarkt Spar. Vervolgens is er een lampionnenoptocht door het dorp. Onder muzikale begeleiding van Kunst & Vriendschap wordt een gezellige toer door Rijswijk, die eindigt in het nieuwe Brabantse Land in Giessen, gemaakt. Daar is dan als feestelijke afsluiter een pietendisco tot 20:00 uur.

Sinterklaasintocht Nieuwendijk
18:30, Nieuwendijk, Tavenu. Sinterklaas komt aan op de Westerhei in Nieuwendijk, waar een deel van de pieten reeds aanwezig zal zijn. De sint en zijn pieten zullen, onder muzikale begeleiding van O.N.S en de Hankomotief vanaf hier vertrekken voor een rondrit door Nieuwendijk, die zoals gebruikelijk eindigt in dorpshuis Tavenu. Meer info is te vinden op: www.facebook.com/Stichting-Sint-Nicolaas-Intocht

Koor- en samenzangavond
19:30, Uitwijk, Protestantse Kerk. Het kerkkoor Uitwijk/Waardhuizen houdt haar jaarlijkse zangavond. Naast het kerkkoor onder leiding van Piet v.d. Mijden werken het mannenkoor Zanglust uit Sleeuwijk onder leiding van Jaap Kwakkel mee, evenals Henk Teuling, piano en Jeroen de Weerdt, orgel. Toegang is gratis, aan de uitgang wordt een collecte gehouden.

Kienen
20:00, Dussen, De Dussenaar. Deze kienavond van De Klaitrappers vangt aan om 20:00 uur en de zaal is open om 19:00 uur. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Pomp Podium Awards
20:00, Almkerk, De Pomp. Een nieuwe editie van de Pomp Podium Awards, maar wel in een nieuw jasje. In één avond wordt door een jury én publieksjury besloten wie de Pomp Podium Award mee naar huis mag nemen. Talenten in elke categorie, dus niet alleen zang zoals tijdens eerdere edities, kunnen zich aanmelden voor deze talentenjacht. Deelname aan de talentenjacht is gratis en zowel single als duo acts of groepen zijn van harte welkom om mee te doen. Aanmelden kan nog door het contactformulier in te vullen op de website of door een mail te sturen naar: ppa@depompalmkerk.nl. De zaal gaat om 19:45 uur open.

Movies in concert
20:00, Almkerk, 't Wapen van Emmickhoven. Nooit Gedacht presenteert Movies in Concert, een concert met bekende filmmuziek. Entree is gratis.

SLIM Herfstfestival
20:00, Nieuwendijk, Xinix. Tweede avond van het SLIM Herfstfestival, traditiegetrouw gehouden op de tweede en derde zaterdag in november. Deze avond spelen: Chaos Country, 52c, Stennis, Revolt 7, Cthuluminati. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Entree bedraagt 5 euro. Meer info: www.slimweb.org en www.xinix.nl.

100% Katoen
21:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Coverband 100% Katoen treedt op in BuBeClu. Het repertoire van de band is erg breed. Kaarten in de voorverkoop t/m 15 november kosten 9,50 euro en zijn te reserveren via info@bubeclu.nl. Kaarten aan de deur kosten 12,50 euro en vol is vol.

zondag 17 november

Jeugddienst
10:00, Werkendam, Maranathakerk. Het thema van deze jeugddienst is 'Leiding of verleiding'. De dienst gaat over een van de zeven hoofdzonden: wellust. Hoe kan een christen daarmee omgaan? Dominee Maathuis gaat hier over nadenken. De dienst wordt muzikaal begeleid door praiseband Yada Yeshua uit Genderen en organist Bert Kruis.

Elluf Elluf Bal
16:00, Klaiendam, eetcafé 't Pleintje. Het carnavalsseizoen 2020 wordt in Dussen afgetrapt met het traditionele Elluf Elluf Bal. Feest-dj Arie zit vanaf 16:00 uur klaar en draait als vanouds gepaste muziek. Tevens een optreden van feestzanger Dennis van der Stelt, die al verschillende cd's op zijn naam heeft staan en elke keer weer krijgt hij het publiek op zijn hand. Onder het motto voor carnaval 2020 'Ongelooge waor, al 55 jaor!?' zal de prins aan de aanwezigen voorgesteld worden. De prins wordt op 11 november op een zeer geheime locatie verkozen. De eerste officiële daad van de kersverse prins zal zijn om de deelnemers aan de Kletsmaaiersavond voor te stellen.

Banty Holler
17:00, Wijk en Aalburg, Proeflokaal D'n Dijk. Gitarist en zanger Neile H. Coe III, alias Banty Holler, ruilde Chicago in voor Den Haag. Geïnspireerd door de blues, rock 'n roll en klassieke country brengt hij songs ten gehore die je meevoeren naar de tijden van Bob Dylan. Toegang is gratis.

Jeugddienst
18:30, Andel, gereformeerde kerk. Jeugddienst met als thema: 'Skip je winterdip'. Harmen van Wijnen zal met de aanwezigen nadenken over dit thema en One Desire zal zorgen voor de muzikale medewerking.

woensdag 20 november

Ouderenmiddag
14:00, Wijk en Aalburg, Rehoboth. 'Zoek de naam' is het thema van deze ouderenmiddag in Rehoboth, Bergstraat 5 in Wijk en Aalburg. Inloop vanaf 13:30 uur.

Henk Binnendijk
20:00, Rijswijk, hervormde kerk. Henk Binnendijk spreekt in de hervormde kerk aan de Maasdijk 27 in Rijswijk. Het zal gaan over zijn nieuwe boek 'Hoe ziet de hemel eruit?' Eerst zal hij zelf het woord voeren en in de pauze is er gelegenheid om schriftelijk vragen in te dienen die daarna besproken zullen worden. Christelijke boekshop Rinnah uit Hardinxveld zorgt op die avond voor een boekentafel. Inloop vanaf 19:30 uur, entree is gratis. Er wordt wel een collecte gehouden.

donderdag 21 november

Open Coffee 37.0
9:30-11:00, Woudrichem, De Werf. Opnieuw treffen ondernemers uit Altena elkaar, maar zeker ook van daarbuiten, voor koffie, contacten en kennisdelen onder het motto 'Geven is het nieuwe zakendoen'. Gastheer dit keer is de gemeente Altena. De Espresso wordt dit keer verzorgd door de gemeente Altena. Ook deze kennissessie in zakformaat zal interactief en inspirerend zijn. Thema: 'Gemeente Altena. What's in it for me?' Aanmelden en info: www.ondernemendaltena.nl.

Die 3 Baritone
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. Timotheus Maas, Lukas Anton, Marcelo de Souza Felix: drie vrienden, drie kunstenaars en drie baritons vanuit passie. Voor het concert in Kasteel Dussen hebben ze een prachtig programma samengesteld met het mooiste uit opera en musical, maar dan op geheel eigen wijze gebracht. Entree: 15 euro (Vriendenpas/CJP 12 euro). Bij voorkeur reserveren via www.kasteel-dussen.nl of via de reserveringslijn 06-22150247.

Lezing over water
20:00, Giessen, Fort Giessen. Michiel de Raaf komt op Fort Giessen vertellen hoe belangrijk het water voor ons is. De Raaf zit in het bestuur van Waterschap Rivierenland voor de fractie Water Natuurlijk. De lezing is gratis toegankelijk. Inloop vanaf 19:30 uur.

ALV OV Juliana
20:00, Genderen, café 't Zwaantje. Oranjevereniging Juliana houdt een algemene ledenvergadering. Inloop vanaf 19:30 uur.

vrijdag 22 november

Lezing 'Ventoux'
20:30, Woudrichem, De Teerkamer. Schrijver/columnist Bert Wagendorp van de Volkskrant komt vertellen over zijn bestseller 'Ventoux', een ode aan de wielersport, waarbij een groep vrienden de beruchte col beklimt, afziet en juicht. Hij zal worden geïnterviewd door sportjournaliste Renate Verhoofstad. De entree voor deze tweede versnelling bedraagt 15 euro. Na afloop ruim gelegenheid om te demarreren naar het bier. Het nieuwste boek van Bert Wagendorp heet 'Ferrara' en beschrijft een dodelijk ongeval op deze berg.

zaterdag 23 november

Pietensportfeest
10:00-12:00, Woudrichem, Het Rondeel. Kinderen van 3 t/m 10 jaar kunnen weer lekker komen sporten met de pieten. Voor de deelnemers is er drinken met wat lekkers. De inschrijving start om 9:30. Er is plaats voor 120 kinderen, vol is vol! De entree bedraagt 2 euro per kind.

Sint logeert in Dussen
10:00-16:00, Dussen, Kasteel Dussen. Sinterklaas en zijn pieten logeren op Kasteel Dussen en nodigen iedereen uit voor een bezoekje. Het wordt een heel leuke, feestelijke dag met spelletjes, liedjes, pepernoten bakken én snoepen, iets lekkers drinken, enz. Let op! Tussen 12:30 uur en 13:30 uur gaat de poort op slot, zodat Sinterklaas een boterhammetje kan eten en even siësta kan houden.

woensdag 27 november

Pepernotenfabriek
14:00-16:30, Woudrichem, Kinderopvang BuitenGewoon. Pepernoten bakken, boekjes lezen, knutselen, rondleiding door de fabriek, een meet & greet met de Sint en de goedheiligman komt bij Bibliotheek Cultuurpunt Altena zelfs voorlezen voor de allerkleinsten tot 6 jaar.