29e kersttoernooi 'De Kromme Keu'

genderen • In december organiseert biljartvereniging De Kromme Keu in Genderen voor de 29e keer het Kromme Keu Kersttoernooi. In 2018 waren er 71 biljarters die op dertien avonden met 109 wedstrijden voor 55 uur wedstrijdspanning zorgden. Er is elke avond gezelligheid en sfeer in 't Zwaantje. Het wordt een bijzondere editie, aangezien Café 't Zwaantje binnenkort honderd jaar bestaat. Daarom is er dit jaar nog meer te winnen: De eeuwige roem, de grote wisselbeker, een bos bloemen en een dinerbon van 't Zwaantje van honderd euro. Er wordt gespeeld in een knock-outsysteem, maar de verliezers van de eerste ronde kunnen zich weer terugspelen in de competitie. Iedereen speelt dus minimaal twee wedstrijden. De startavond is op donderdag 5 december. Vrijdagavond 27 december is de grote finale- en feestavond. Opgeven voor het toernooi kan tot en met zaterdag 23 november bij Café 't Zwaantje en via onderstaande link.

q bit.ly/opgavekersttoernooi


Jakko Sport Topscorerslijst

regio • Derk Groenenberg is de topschutter van het weekeinde. De 19-jarige aanvaller van Sparta'30 was met drie treffers vrijwel alleen verantwoordelijk voor de 2-4 zege bij Vuren. Twee treffers waren er in het duel tussen Sleeuwijk en Wilhelmina'26 voor Frans van den Steenhoven (Sleeuwijk) en Samuel Hartgers van Wilhelmina'26. De belangrijkste goal kwam op zaterdag van de voet van Danny Schaap. Hij bezorgde Woudrichem de periodetitel.

Negen doelpunten: Tim Saaman (Woudrichem).
Acht: Rémon Koenen (Achilles Veen).
Zeven: Harry Sassen (Dussense Boys), Danny Schaap (Woudrichem).
Zes: Lennard van Andel, Derk Groenenberg (beiden Sparta'30), Kevin van Esch (Wilhelmina'26).

Kontakt-bokaal

Mede door twee bonuspunten voor het behalen van de periodetitel blijft Woudrichem koploper in de strijd om de Kontakt-bokaal.

Negentien punten: Woudrichem.
Achttien: Kozakken Boys.
Dertien: Achilles Veen, GDC, Wilhelmina'26.