Fränzel sluit woning in Werkendam

werkendam • Burgemeester Marcel Fränzel heeft vrijdag een woning aan de Sluijterstraat in Werkendam voor drie maanden, omdat er een handelshoeveelheid harddrugs is aangetroffen. Het is de tweede keer dat in deze straat een drugspand wordt gesloten. Het is verboden gedurende de sluitingsperiode het pand te betreden. Omwonenden die zien dat het pand weer in gebruik wordt genomen of dat pogingen gedaan worden het pand te betreden door de verzegeling te verbreken, worden verzocht de politie te bellen. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het zogenaamde Damocles-beleid. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.


CDA: 'Quickscan mag sneller'

altena • CDA Altena maakt zich zorgen over de snelheid waarmee de gemeente Altena aanvragen van ondernemers afhandelt. "Ondernemers die willen groeien, bouwplannen hebben of een quickscan en vergunning aanvragen lopen tegen een muur op bij de gemeente", constateert raadslid Hanno van Baast op basis van gesprekken met ondernemers. "Zaken blijven langdurig liggen of er wordt niet over gecommuniceerd. Natuurlijk zijn wij begripvol dat dit tijdens de opstartfase van de gemeente nog niet allemaal vlot verloopt, maar aan het eind van het eerste jaar mag toch verwacht worden dat bijvoorbeeld een quickscan ook snel wordt uitgevoerd." Het CDA vreest dat de economie van Altena op den duur schade ondervindt van deze handelwijze en heeft daarom vragen gesteld aan het college.


Uitslag Rietzanger

almkerk • De uitslag van de grote verloting van de Rietzanger Almkerk is als volgt. Hoofdprijs: 433; 1e prijs: 1278; 2e prijs: 904; 3e prijs: 15; 4e prijs: 1192. De prijzen zijn op te halen bij A.J. de Bok, Koekoek 2 in Rijswijk.


Op werkbezoek met de Bedrijvenkring

werkendam • In samenwerking met Werkendam Maritime Industries brengt Bedrijvenkring Altena (BKA) op donderdag 21 november een werkbezoek aan het maritieme cluster binnen de gemeente Altena. Gastheer is Hoogendoorn MBI. Dit Werkendamse bedrijf verzorgt maritieme betimmeringen en bouwt ook interieurs voor bijvoorbeeld hotels. Daarnaast wordt ook een bezoek gebracht aan Concordia Damen en CCM3. Concordia Damen is leverancier van innovatieve schepen. CCM3 bouwt op dit moment samen met o.a. Hoogendoorn MBI twee grote binnenvaartcontainerschepen af voor Sendo Shipping. Aanmelden: info@bka-altena.nl.