donderdag 7 november

Debatavond
20:00, Werkendam, partycentrum Van Lopik (voorheen De Nutszaal). Progressief Altena houdt een debatavond rondom het thema 'mobiliteit in Altena'. Inloop vanaf 19:30 uur.

Bijbel Open Avond
20:00, Werkendam, Vlechtwerk. Bijbel Open Avond in Werkendam. Br. René van Loon zal een bijbelstudie houden. Hij zal verder gaan met Lucas 20 vanaf vers 27 over de opstanding.

Vrouwenavond
20:00, Almkerk, Het Verlaat. Vrouwenavond georganiseerd door Aglo. Judith Stoker zal spreken over 'Hoe leef je het leven zoals God het bedoeld heeft'. Inloop vanaf 19:30 uur en achteraf is er tijd voor een gezellig samenzijn.

vrijdag 8 november

Darttoernooi
18:30, Andel, Middenweg 23. Brutus Darts organiseert in samenwerking met Andels Fanfare Corps (AFC) weer het darttoernooi Open Andel. Maximaal 32 koppels kunnen zich tot 19:30 uur inschrijven; de zaal gaat om 18:30 uur open. Meer info: www.stichtingbrutus.nl.

Vogelshow
19:30-22:00, Almkerk, Het Verlaat. Vogelvereniging De Rietzanger uit Almkerk houdt haar jaarlijkse tentoonstelling. 438 vogels zijn gekeurd door erkende keurmeesters van de Nederlandse Bond Van Vogelliefhebbers NBvV. Er zijn kanaries, tropen en kromsnavels te bewonderen. Het rad van avontuur zal veelvuldig draaien en er is ook een verkoopklasse aanwezig.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, NOAD'32. Bingoavond in de kantine van voetbalvereniging NOAD'32.

Rikken
20:00, Meeuwen, dorpshuis. Het door voetbalverenigingen GDC en NOAD'32 georganiseerde rikken vindt plaats in het dorpshuis van Meeuwen. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

'Niemand wil ze hebben'
20:00, Woudrichem, Arkade. Linda Polman (journaliste en schrijfster) schreef een ontluisterend verhaal over 80 jaar Europees vluchtelingenbeleid. Wat is er terechtgekomen van de belofte 'nooit meer', waarop het VN-vluchtelingenverdrag in 1951 was gebaseerd? Deze avond komt zij op uitnodiging van Tante Bethje Books & Co. in het gebouw van de watersportvereniging te Woudrichem haar verhaal vertellen. Een verhaal over politieke koehandel en wegkijken. Over discutabele regimes betalen om het vluchtelingenprobleem voor Europa op te lossen. Toegang is gratis, wel even aanmelden in de winkel aan de Kerkstraat 24 of via tantebethjebooks@gmail.com.

Tex de Wit in Xinix
20:15, Nieuwendijk, Xinix. Kleinkunst in Xinix (KIX) wil voorstellingen bieden aan jong en oud, met een gevarieerd aanbod van theater, kunst, literatuur, cabaret , klassieke muziek, etc. De eerste voorstelling start met Tex de Wit, bekend van televisie en theater. Hij zal voorlezen uit zijn nieuwe boek 'Ik heb een slimme droger' en zal op zijn eigen ludieke manier vertellen hoe het boek tot stand kwam.

zaterdag 9 november

Vogelshow
10:00-17:00, Almkerk, Het Verlaat. Vogelvereniging De Rietzanger uit Almkerk houdt haar jaarlijkse tentoonstelling. 438 vogels zijn gekeurd door erkende keurmeesters van de Nederlandse Bond Van Vogelliefhebbers NBvV. Er zijn kanaries, tropen en kromsnavels te bewonderen. Het rad van avontuur zal veelvuldig draaien en er is ook een verkoopklasse aanwezig.

Koor- en samenzangavond
19:30, Heusden, Grote of Catharijnekerk. Medewerking verlenen 's Grevelduins mannenkoor De Lofzang uit Sprang-Capelle o.l.v. dirigent Dick de Jong en organist Arthur Vlot, jongerenkoor Cantilena uit Werkendam o.l.v. dirigent Peter Wildeman en organist Willem den Boer. Algehele leiding is in handen van evangelist H.J. vd Bogaart. Toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden t.b.v. evangelisatiepost Tilburg en aan de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Spel- en gameavond
20:00, Almkerk, De Pomp. Jongerencentrum De Pomp is weer geopend tijdens een spel- en gameavond. Speel samen met je vrienden een spelletje op het computernetwerk of neem plaats in één van de racestoeltjes voor een ouderwets potje Mario Kart. Ook kunnen aanwezigen lekker tafelvoetballen of tafeltennissen en in de nieuwe zaal 'De Pitstop' kunnen ze een ontspannen potje poolen of darten. Ook staan er in de kast voldoende bordspellen. Aan de bar is alle ruimte voor een goed gesprek onder het genot van een lekker drankje. Entree is gratis.

SLIM Herfstfestival
20:00, Nieuwendijk, Xinix. Eerste avond van het SLIM Herfstfestival, traditiegetrouw gehouden op de tweede en derde zaterdag in november. Deze avond spelen: The Cold Turkeys, Meadows, Maidstone, Mickey Wood en Young Tree. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Entree bedraagt 5 euro. Meer info: www.slimweb.org en www.xinix.nl.

Jubileumavond
20:00, Andel, 't Buitenhoff. Koor Van alles Wâ viert het 15-jarig jubileum met een gezellig concert. Muiterij Kantje Boord is te gast. De zaal is open om 19:45 uur. De toegang van het concert in gratis.

De Coveralls
20:30, Werkendam, gebouw Irene. De Coveralls houden weer een fanavond en gaan weer terug naar the 60's, 70's and 80's met muziek van Creedence, Elvis, Bruce, the Mavericks en vele anderen. De zaal is open om 20:00 uur en de toegang is gratis.

zondag 10 november

Zingevingsactiviteit
14:00-16:00, Giessen, Fort Giessen. Zinnig organiseert een zingevingsactiviteit rondom het thema 'kleur'. Er is ruimte voor ontmoeten, verdiepen, gesprek, doen, creëren en delen. Opgeven via zinnig7@gmail.com. Bijdrage voor deelname: volwassenen 5 euro. Kinderen doen gratis mee.

Dansmiddag
14:30-18:00, Nieuwendijk, dorpshuis Tavenu. Onder het mom van 'Ontmoet elkaar op de dansvloer' organiseert de Danssalon een dans- en contactmiddag voor singles én paren uit de regio. Achteraf is er een koud en warm buffet voor degenen die geen zin meer hebben om te koken. Daarvoor is reserveren gewenst. Dat kan rechtstreeks bij Tavenu via: 06-24469967. De dansmiddag duurt van 14:30 uur tot 18:00 uur, met aansluitend een koud en warm buffet (16,50 euro). Entree bedraagt 6 euro.

Themadienst
16:30, Almkerk, De Voorhof. Themadienst met als thema: 'Een hoopvolle toekomst in Gods handen'. Spreker is Pal Balogh.

Jongerendienst
18:00, Woudrichem, hervormde kerk. Jongerendienst met als thema: 'Social media'. Spreker is Guido van der Neut. De band Concrete verleent muzikale medewerking.

maandag 11 november

Vrouwen van Nu
19:45, Meeuwen, dorpshuis. De Vrouwen van Nu afdeling Meeuwen organiseert weer de maandelijkse afdelingsavond. Op deze avond nemen Peter en Tineke Schipper uit Tiel de dames mee terug in de tijd van 'Pracht en Prul'. Aan de hand van dia's gaat men op zoek naar de grenzen van kunst, antiek en kitsch. De dames wordt gevraagd om voorwerpen mee te nemen en wordt nagegaan hoe oud de voorwerpen zijn en of ze wat waard zijn.

dinsdag 12 november

Jacoba van Beieren in Altena
20:00, Woudrichem, 't Rondeel. Hildo van Engen, streekarchivaris bij het Streekarchief Langstraat Heusden Altena, geeft op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing met als thema: 'Jacoba van Beieren in Altena'. Iedereen is welkom. Entree voor niet-leden bedraagt 4 euro.

donderdag 14 november

Kerk open
10:00-11:30, Dussen, gereformeerde kerk. Tijdens de zomermaanden was deze kerk op een aantal donderdagochtenden open voor ontmoeting en dat wordt dit najaar voortgezet.

Filiae
20:00, Wijk en Aalburg, kerk De Burg. Filiae geeft een concert in de kerk De burg in Wijk en Aalburg. Het thema van deze avond is 'Puur'. De vier zussen De Wit nemen de aanwezigen mee om na te denken over hoe leven wij ons leven. Deze muzikale avond is inhoudelijk, vermakelijk, met grappen en anekdotes en een flinke dosis zelfspot, muziek en zang. Iedereen is welkom. Kaarten bestellen kan via de site www.eventsforchrist.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de deur. De kerk is open vanaf 19:30 uur.

vrijdag 15 november

De Troubabrours
20:30, Wijk en Aalburg, BuBeClu. De Troubabrours, finalisten van het tiende Kleinkunstfestival, treden op met hun show 'Eindelijk volwassen'. Muziek, mijmeringen en conferences voor een aandachtig publiek. Entree bedraagt 9,50 euro (incl. een kopje koffie of thee) en kaarten reserveren kan via info@bubeclu.nl.

zaterdag 16 november

Crea Hobby Markt
10:00-16:00, Werkendam, Vlechtwerk. Er komt een doorstart van de Werkendamse Crea Hobby Markt, dit keer in vlechtwerk, H.J. Roubosstraat 3 in Werkendam. De toegang is gratis.

Winterfair
10:00-16:00, Heusden, Open Hof. Grote winterfair, op dezelfde dag dat Sinterklaas aankomt in Heusden. Bezoekers kunnen terecht voor bloemen en planten, bloemstukjes, zuivel, diverse streekproducten en ook weer prachtige kerstkransen, cadeautjes, presentjes voor sint en kerst. Dit jaar worden er brocante artikelen aangeboden die op de bekende brocantemarkt niet zouden misstaan. Uiteraard wordt er aan de inwendige mens gedacht: er is koffie met gebak, glühwein, warme chocolademelk, broodje kroket.

Movies in concert
20:00, Almkerk, 't Wapen van Emmickhoven. Nooit Gedacht presenteert Movies in Concert, een concert met bekende filmmuziek. Entree is gratis.

SLIM Herfstfestival
20:00, Nieuwendijk, Xinix. Tweede avond van het SLIM Herfstfestival, traditiegetrouw gehouden op de tweede en derde zaterdag in november. Deze avond spelen: Chaos Country, 52c, Stennis, Revolt 7, Cthuluminati. De zaal is open vanaf 19:00 uur. Entree bedraagt 5 euro. Meer info: www.slimweb.org en www.xinix.nl.

zondag 17 november

Elluf Elluf Bal
16:00, Klaiendam, eetcafé 't Pleintje. Het carnavalsseizoen 2020 wordt in Dussen afgetrapt met het traditionele Elluf Elluf Bal. Feest-dj Arie zit vanaf 16:00 uur klaar en draait als vanouds gepaste muziek. Tevens een optreden van feestzanger Dennis van der Stelt, die al verschillende cd's op zijn naam heeft staan en elke keer weer krijgt hij het publiek op zijn hand. Onder het motto voor carnaval 2020 'Ongelooge waor, al 55 jaor!?' zal de prins aan de aanwezigen voorgesteld worden. De prins wordt op 11 november op een zeer geheime locatie verkozen. De eerste officiële daad van de kersverse prins zal zijn om de deelnemers aan de Kletsmaaiersavond voor te stellen.

Jeugddienst
18:30, Andel, gereformeerde kerk. Jeugddienst met als thema: 'Skip je winterdip'. Harmen van Wijnen zal met de aanwezigen nadenken over dit thema en One Desire zal zorgen voor de muzikale medewerking.

woensdag 20 november

Henk Binnendijk
20:00, Rijswijk, hervormde kerk. Henk Binnendijk spreekt in de hervormde kerk aan de Maasdijk 27 in Rijswijk. Het zal gaan over zijn nieuwe boek 'Hoe ziet de hemel eruit?' Eerst zal hij zelf het woord voeren en in de pauze is er gelegenheid om schriftelijk vragen in te dienen die daarna besproken zullen worden. Christelijke boekshop Rinnah uit Hardinxveld zorgt op die avond voor een boekentafel. Inloop vanaf 19:30 uur, entree is gratis. Er wordt wel een collecte gehouden.

donderdag 21 november

Open Coffee 37.0
9:30-11:00, Woudrichem, De Werf. Opnieuw treffen ondernemers uit Altena elkaar, maar zeker ook van daarbuiten, voor koffie, contacten en kennisdelen onder het motto 'Geven is het nieuwe zakendoen'. Gastheer dit keer is de gemeente Altena. De Espresso wordt dit keer verzorgd door de gemeente Altena. Ook deze kennissessie in zakformaat zal interactief en inspirerend zijn. Thema: 'Gemeente Altena. What's in it for me?' Aanmelden en info: www.ondernemendaltena.nl.

Die 3 Baritone
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. Timotheus Maas, Lukas Anton, Marcelo de Souza Felix: drie vrienden, drie kunstenaars en drie baritons vanuit passie. Voor het concert in Kasteel Dussen hebben ze een prachtig programma samengesteld met het mooiste uit opera en musical, maar dan op geheel eigen wijze gebracht. Entree: 15 euro (Vriendenpas/CJP 12 euro). Bij voorkeur reserveren via www.kasteel-dussen.nl of via de reserveringslijn 06-22150247.